Ms. Marvel #7

Kamala és Miles összecsapnak!

2016. május 26. - The_Maniac

msmarvbanner.jpg

Új megjelenés! A legnagyobb bajom az olyan mindent és mindenkit megmozgató, szuperkomoly eseményekkel, mint a küszöbön álló Civil War II, hogy amíg le nem zajlanak, nem igazán szoktak teret engedni a könnyedebb, viccesebb, különösebb következmények nélküli sztoriknak. Ehelyett szinte minden sorozatot magukba olvasztanak, és rájuk erőltetik a fővonal hangulatát, ami általában elég sötét és vérgőzös harcokkal teli. Már előre félek, hogyan fogja megélni mindezt az általam folyamatosan követett Spider-Man és All-New All-Different Avengers, de retteghetnek az olyan általában lazább hangvételű címek, mint a Ms. Marvel rajongói is. Kamala Khan nagy erősségei mindig is a humor és a játékosság voltak, ám hogy ezek az elemek hogyan tudnának érvényesülni a második Polgárháború alatt, arról fogalmam sincs.

Szerencsére egyelőre még csak a The Road to Civil War II, azaz a Polgárháborúhoz vezető út van soron Kamala számára is, ami igazából nem más, mint egy galád marketingfogás: szépen rányomták a Civil War II logóját a borítóra, de valójában ennél több közük nincs is egymáshoz (leszámítva pár képkockát a képregény végén), és ez szerintem így van jól. Épp elég időt fognak eltölteni kedvenc sorozataink az új Polgárháború árnyékában nyáron (és talán még utána is), úgyhogy legalább addig hagyjuk őket haladni a maguk útján. Ennek fényében következzék most a Ms. Marvel legfrissebb, hetedik fejezetének rövid ismertetője, amelyben Miles Morales is komoly szerepet kap – nyilván ezért mutatom be ilyen részletesen, külön bejegyzésben. Katt tovább!

MS. MARVEL #7


Univerzum: Új Marvel-univerzum
Fejezetcím: The Road to War

Írta: G. Willow Wilson
Ceruzarajz: Adrian Alphona
Borító: Cameron Stewart
Alternatív borító: Pasqual Ferry


Az Új Generáció!
• Miközben közeleg a Polgárháború, Ms. Marvel összeáll Pókemberrel és Novával életük eddigi legnagyobb megmérettetésén: egy országos tanulmányi versenyen.
• Ám a matek lesz a legkisebb bajuk, amikor a háború előszele őket is eléri.
• A legjobb, legokosabb és legszeretnivalóbb hősök a Marvel legnagyobb csatájához vezető útra lépnek.
• Félre, Vasember, bízd ezt a kölykökre!

Írtam már kismilliószor, de leírom újra: ebben a vadonatúj Marvel-univerzumban szerintem a fiatal hősök működnek a legjobban, azon belül is az ifjú trió a Bosszú Angyalaiból, azaz Pókember, Ms. Marvel és Nova. Bolond lenne bármely író kihagyni őket a sorozatából, ha megteheti, hogy összeeressze őket, és most G. Willow Wilson is élt a lehetőséggel a Ms. Marvel oldalain. Kamala és barátai tanulmányi versenyen vesznek részt, ahol a legnagyobb ellenfeleik éppen Miles és osztálytársai az ő iskolájukból, márpedig ha két, titokban szuperhős tini összeakasztja a bajszát, abból sok jó nem sülhet ki, és hamarosan Novának is csatlakoznia kell rendbe hozni a dolgokat. A lehető legegyszerűbb, mégis rendkívül szórakoztató kis sztori volt ez, nem elnyújtva, egyetlen számban elmesélve.

Ne várjon tehát senki semmi komolyat, csak humort, tréfás szituációkat, egy csipetnyi szuperhősködést, valamint azért mindezek mellett remek karakterábrázolást. Jut idő a főhősnő mellett a mellékszereplőkre és az itt vendégeskedő Milesra is bőven, bár megjegyzem, Nova eléggé el lett hanyagolva, szóval aki őt várná, az csalódni fog, alig kap némi szerepet a srác. A hangsúly egyértelműen inkább Kamalán és Mileson van: a tény, hogy mindketten meg akarják nyerni a versenyt, illetve hogy csak Kamala ismeri Miles titkos énjét, nem kevés érdekes és vicces jelenetet szül. Hiába a komolytalan hangvétel, így is izgulunk a csapatokért, illetve a végén hőseinkért, hogy mindenkit kimenekítsenek, a legutolsó képkockákba bezsúfolt Civil War II-előzetes pedig, úgy éreztem, teljesen felesleges is volt.

Igen, néha ennyi is elég egy szórakoztató képregényhez. Pár fiatal összecsap egymással, persze csak egy verseny keretein belül, majd amikor kicsit komolyabbra fordul a dolog, mentik, akit menteni kell, igazi hősökként. Félek, hogy a Civil War II alatt és után ilyesmire már talán nem lesz lehetősége Kamalának, Milesnak vagy Samnek, ha teljesen szétzilálják a barátságukat ezzel az eseménnyel, pedig érdekes lenne látni, hová fejlődik még innen hármójuk kapcsolata, és kialakul-e esetleg románc is valakik között. Nem tudom, talán csak eltúlzom a dolgot. Lehet, hogy végül minden rendben lesz velük, és továbbra is számíthatunk majd ilyen jópofa történetekre.

Egyedül talán a rajzokat éreztem kicsit gyengének, de ez persze szintén egyéni vélemény, és nektek talán majd bejön Adrian Alphona stílusa. Nekem a tinik kicsit túl felnőttesen néztek ki, viszont a rengeteg képi humort így is értékeltem. Jó volt ez, na, kapjon hát négy Ms. Marvel-jelet az ötből. Ajánlom bármely nemnek, korosztálynak, előismeret nélkül, a véresen komoly események közepette egy kis fellélegzésként!

msmarvrev.png

msmarv4es.jpg

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr388748200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása