Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 27. hét

Pókembernek és Vasembernek is elkél a segítség

2016. július 07. - The_Maniac

ironmanbanner.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Elkezdődött már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint, még ha nem is olyan nagy mértékben. Egyelőre igen csekély újvilági vonatkozása van a történetnek és/vagy mellékszálainak, és amíg ez a helyzet nem változik, addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal Miles Morales és a többiek a Bosszú Angyalaiból az Invincible Iron Man 11., illetve a The Amazing Spider-Man 15. számaiban. Katt tovább!

allnew.jpgINVINCIBLE IRON MAN #11

Vasember saját sorozata ugyan még nem érte el a Civil War II cselekményét, de már közeledik felé, és az előszelét ebben a számban is érezhetjük. Mivel mindkettőt Bendis írja, kézenfekvő volt, hogy a Polgárháború ide is begyűrűzik majd, nincs ebben semmi meglepő, bár az elég fura, hogy időrendben itt még mindig csupán előtte járunk. Sebaj, így legalább önmagában is jobban élvezhető és érthető a sztori, ami azért mindenképp pozitívum annak, aki nem akarja a fővonalat és kismillió mellékszálát is követni.

Hogy mennyi értelme volt vendégszerepeltetni a Bosszú Angyalait egy ilyen nyúlfarknyi időre, tényleg mindössze pár képkocka erejéig, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre tudván, hogy a csapat nemsokára feloszlik, meg kell becsülnünk minden olyan fejezetet, amelyben még együtt láthatjuk őket, nemde? Arról nem is beszélve, hogy Tony Starknak az eddigi jelek szerint szintén nem lesz túl nagy szerepe a Civil War II után (már ha lesz egyáltalán még valami neki, mert más lesz Vasember is), úgyhogy igen, már talán őt sem követhetjük sokáig főszereplőként

THE AMAZING SPIDER-MAN #15

Amikor a 13. számban Pókember aktuális ellensége, a Kormányzó elrabolta Milest, azt reméltem, ez majd végre egy rég várt, Peter–Miles közös kaland lesz… ám sajnos nem így történt. Szerencsétlen Miles a sztori nagy részét öntudatlanul töltötte a Kormányzó fogságában, és csak most tért magához, hogy legyen pár képkockányi szerepe, és ennyi. Tudom, hogy ő ebben a sorozatban csak vendég, de ez akkor is nevetségesen kevés, már csak azért is, mert hozzá képest végig jóval többet láthattuk Vasembert – na meg persze ezúttal Mary Jane-t.

Akit tehát érdekel Peter–Tony–MJ hármas, az jól fog járni, ám a többi hős miatt nem érdemes nekivágni ennek a fejezetnek. Sőt, igazából a Kormányzó miatt  sem, engem például nem különösebben tudott megfogni, bármennyire is próbálták érdekes, új gonosztevőnek beállítani őt. Vele kapcsolatban most talán egyedül a Secret Wars Csatavilágára való visszautalás tetszett. De mikor kapunk már végre egy jó kis közös történetet a két Pókemberrel?

Erre a hétre nem is maradt más a tarsolyomban, meglátjuk, mit hoz majd a következő!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr598872668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása