Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 28. hét

Most már aztán Reed végre tényleg lecsap!

2016. július 16. - The_Maniac

na13banner.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Elkezdődött már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint, még ha nem is olyan nagy mértékben. Egyelőre igen csekély újvilági vonatkozása van a történetnek és/vagy mellékszálainak, és amíg ez a helyzet nem változik, addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal Reed Richards ördögi tervének következő lépcsőfoka a The New Avengers 13. számában. Katt tovább!

allnew.jpgTHE NEW AVENGERS #13

Már nagyon ideje volt! Gyakorlatilag a sorozat első fejezete óta vártam, hogy mi lesz Reed nagy, gonosz terve az Új Bosszú Angyalai ellen, hogy mikor lép végre elő az árnyak közül és fedi fel magát a hősök előtt. Nos, ez végre-valahára most megtörtént: kedvenc gonosztevőm immár aktívan is részt vesz a cselekményben, nemcsak a titkos laborjából megfigyelve az eseményeket. Remélem, ezek után több szerep jut majd neki, és talán a folytatást már egy külön, teljes értékű bejegyzésben fogom tudni bemutatni nektek. Az biztos, hogy az igencsak ingatag színvonalú Civil War II helyett engem már inkább kezdett érdekelni ez a mellékszál.

Kérdés persze, hogy a Polgárháború árnyékában, illetve részeként nem fogják-e túlságosan is elnyomni Reed itteni mesterkedéseit a fővonal történései, hiszen az például biztos, hogy amellett nem lesz lehetőség átívelni más sorozatokba még ezzel is, amikor már a The New Avengers önmagában is egy mellékszál jelenleg. Így nagy bánatomra majdnem biztos, hogy Reed nem fog összefutni egy komolyabb csapattal, vagy esetleg Milesszal, ami pedig mindenképp érdekes találkozás lehetett volna. Meglátjuk, én még bízom abban, hogy egy ilyen gonosztevő megkapja a neki kijáró figyelmet és tiszteletet.

Részemről én végeztem is erre a hétre, további szép hétvégét mindenkinek!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr978893234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása