Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 32. hét

Vízió és Ms. Marvel a középpontban

2016. augusztus 11. - The_Maniac

annualbanner.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Elkezdődött már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint, még ha nem is olyan nagy mértékben. Egyelőre igen csekély újvilági vonatkozása van a történetnek és/vagy mellékszálainak, és amíg ez a helyzet nem változik, addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal két All-New All-Different Avengers is: a sorozat 13. száma, valamint az Annual különszám Miles nyúlfarknyi szerepléseivel. Katt tovább!

allnew.jpg

ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS #13

Ezt is megéltük hát: egy olyan All-New All-Different Avengers érkezett a héten, amelyet csak így, a heti újdonságok között tudok bemutatni pár sorban, tudniillik újvilági vonatkozása gyakorlatilag szinte nincsen, így külön bejegyzést nem is írok róla. Miles mindössze egyetlen oldalon bukkan fel, sőt, igazából Vízió kivételével nem is igazán látunk mást ezúttal a Bosszú Angyalaiból. Ahogy belépünk a Civil War II cselekményébe (és nagy valószínűséggel a sorozat utolsó történetébe), kizárólag Vízióra koncentrálunk, illetve az ő egyszemélyes kis háborújára Kang ellen. Úgy tippelem, mindez már átvezet egyben a Marvel NOW! keretei között (újra)induló Avengers sztorijába is, hiszen Vízió még ott is a csapat tagja lesz az előzetesek szerint.

Mindent egybevetve tehát senki ne várja itt a Bosszú Angyalait, helyettük megkapjuk Víziót egymagában, ami végül is nem rossz, de hát mire van akkor a saját sorozata, a The Vision…? Nem tudom, ahogy azt sem, tényleg szükséges volt-e mindezt még beleerőltetni a Polgárháborúba is. Mindenesetre legközelebb a Darázs kerül majd reflektorfénybe, amiből arra következtetek, hogy így, az utolsó számokban szépen egyesével végig fognak menni a tagokon (legalábbis páron), hogy aztán ezzel zárják le végül a sorozatot. Aki erre vevő, az hajrá, tegyen egy próbát a legfrissebb fejezettel is! 

ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS ANNUAL #1

Hümm… Nos, nem igazán tudom, mit gondoljak erről a különszámról. Először is, már a címmel is problémáim vannak, ugyanis ez inkább egy Ms. Marvel Annual, mintsem egy All-New All-Different Avengers Annual, hiszen a benne található hat sztoriból ötben Kamala a főszereplő (a hatodikban pedig Amazon, amit nem is értek, ő nincs is a Bosszú Angyalaiban…) különféle vendégszereplőkkel kiegészítve, így például felbukkan Miles is, de a Bosszú Angyalaiból, mármint az egész csapatból, nem kapunk semmit. Ez nem a tagokról szól, csakis egyedül Ms. Marvelről, erről felesleges is lenne vitát nyitni.

Ami pedig a stílust illeti… Igazán cuki, meg vicces, meg rajzfilmszerű, meg minden, a legfiatalabbak biztos élvezik majd, de nekem ez a legkevésbé sem jött be. Fogalmam sincs, hogyan képzelték, hogy egy ilyen különszám bármilyen módon beilleszthető lenne az All-New All-Different Avengers eddigi fejezetei közé. Van egy olyan gyanúm, hogy csupán a jobb eladási adatok reményében került fel a csapat neve a borítóra, mert hogy ennek semmi köze magához a sorozathoz, az világos, mint a nap. Aki pár tréfás, habkönnyű, rövid történetre vágyik, az itt megtalálja majd a számítását, de a többiek nagy ívben kerüljék el ezt a valamit.

Akárhogy is nézem, erre a hétre most mindössze ennyit tudok kínálni… illetve ez nem teljesen igaz, mert Miles kapott még egy egészen rövid szerepet, igaz, még a múlt héten, a Marvel Tsum Tsum 1. számában is, de az már tényleg annyira nevetséges, hogy nem vagyok hajlandó ennél többet írni róla, ne haragudjatok, akit érdekel, nézzen utána. További szép hetet!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4110116842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása