Újvilági lapszemle – 2017. 42. hét

A két címen átívelő közös kalandok újabb fejezetei

2017. október 19. - The_Maniac

champ13xmengold14banner.jpg

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a Champions és az X-Men Gold oldalain láthatjuk Milest és Jimmyt, egy-egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjenek a 42. hét rövid bemutatói!

legacy.jpg

CHAMPIONS #13

Tartalom: A Bajnokok továbbra is a Bosszú Angyalaival karöltve igyekeznek megállítani egy globális katasztrófát, ezúttal kisebb csapatokra bomolva, valamint szétszéledve mindenfelé a világban. Sok választ egyelőre nem kapunk, mindössze újabb kérdéseket, de legalább pörög az akció, szóval izgalomból nincs hiány. Részemről ezerszer inkább ez, mint valami újabb politikai-társadalmi kérdés kivesézése…

Újvilági vonatkozás: Miles ez alkalommal Dubajban akciózik egyet Vízió és Küklopsz társaságában, és… hát, igazából ennyi. Teszi a dolgát, ahogy kell, derekasan küzd, ám különösebben komoly szerep nem jutott neki, és félek, nem is nagyon fog ebben a közös sztoriban, amely a jelek szerint főképp Vízióra és lányára, Vivre fókuszál majd.

X-MEN GOLD #14

Tartalom: A Mojo Worldwide harmadik fejezetében a két X-csapat tagjai még mindig tanácstalanok és tehetetlenek Mojo valóságtorzításai ellen. Megosztva és összezavarodva próbálnak úrrá lenni a káoszon, miközben újraélik az X-Men történetének legnagyobb csatáit. Látványos akciók, rengeteg szereplő, szép rajzok, ám ezen felül nem sok tartalom – egyelőre ennyit tudnék összegzésként írni erről a közös kalandról.

Újvilági vonatkozás: Jimmy ezúttal sem több egyszerű mellékszereplőnél, de most legalább van pár sora is, nem úgy, mint az X-Men Blue 13. számában, amelyről nem is írtam külön bemutatót. Majdnem biztosra veszem, hogy ebben a sztoriban neki ezután sem lesz igazán számottevő jelentősége, elkaszabolgat majd a háttérben, és szép csendben kivárja, hogy véget érjen ez a „miniesemény”.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr6113015912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása