Újvilági lapszemle – 2018. 3. hét

Fiatal, lelkes szuperhőst keresünk 'Bajnokok' jeligére

2018. január 18. - The_Maniac

champ16banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a Champions oldalain láthatjuk újfent Milest, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 3. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

CHAMPIONS #16

Tartalom: Miután Viv megduplázódott, és így meglehetősen zavarossá vált a helyzete, a Bajnokok úgy döntenek, jobb, ha inkább keresnek valaki mást a helyére a csapatban. Bejárják hát a Marvel-univerzum minden zegét-zugát, hogy megtalálják a legmegfelelőbb jelöltet, és így olyan ifjú hősökhöz jutnak el, mint a Holdlány és az Ördögi Dinoszaurusz… az új Sólyom… az új Hazafi… meg a Vörös Sáska… Na jó, ha ez a választék, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne kivárni, amíg valamelyik Viv összeszedi magát és visszatér, mert ez gáz. De legalább Gwenpooltól megkíméltek minket…

Újvilági vonatkozás: A Champions lassan, de biztosan Viv saját, önálló sorozatává válik, így Miles ezúttal sem volt több egy háttérben meghúzódó mellékszereplőnél. Eleinte próbál ugyan javaslatot tenni az új tag személyére, megemlítve az alternatív realitásban élő barátnőjét, Pók-Gwent, ám a többiek még csak el sem hiszik neki, hogy Gwen létezik. Ezzel mindössze két gond van: Kamala találkozott is vele a Milesszal lezajlott közös kalandja során, szóval neki emlékeznie kéne rá, valamint Gwen valójában nem lett Miles barátnője, ő most épp mással jár. Ejnye, Waid, nem ártana utánaolvasnod pár dolognak a Spider-Man számaiban!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1613582881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása