Újvilági lapszemle – 2018. 15. hét

Bajnokok 2.0

2018. április 12. - The_Maniac

champions19banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a Champions oldalain láthatjuk újfent Milest, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 15. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

CHAMPIONS #19

Tartalom: Új korszak kezdődött a Bajnokok életében új íróval, új rajzolóval és két új csapattaggal. Vadonatúj, menő bázis, új sztori, új ellenségek, új barátok, minden új, új, új… Részemről ez a vérfrissítés nagyon jót tett ennek a már-már haldokló sorozatnak, és izgatottan várom, mit hoz ki az új felállásból Jim Zub, azt pedig már most látom, hogy Sean Izaakse köröket ver stílusával Humberto Ramos számomra elviselhetetlen rajzaira. Küklopsz nekem a legkevésbé sem hiányzik a bandából, a helyette jött Vasszív és a Darázs remekül passzolnak a többi fiatal közé, szóval ez így eddig korrekt munka, csak így tovább.

Újvilági vonatkozás: Sajnos a kibővült csapatlétszám egyben azt is jelenti, hogy kevesebb képkocka jut egy-egy karakterre, így Milesra is. Talán egy leheletnyivel több szerepet kapott, mint az elmúlt fejezetekben, ám még mindig nem olyan számottevő a jelenléte, ahogy azt szívem szerint elvárnám. A hangsúly most mintha Vasszíven és Viven (úgy tűnik, őt minden író imádja…)  lett volna leginkább, míg Miles szokás szerint a háttérbe szorult. Bízzunk benne, hogy legközelebb ez nem így lesz!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr213826788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása