Újvilági lapszemle – 2018. 26. hét

Miles és Venom egyesítik erőiket

2018. július 01. - The_Maniac

venom3banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Idén ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Venom!

freshstart.png

VENOM #3

Tartalom: A Venom legújabb újraindulása talán egy minden eddiginél sötétebb, itt-ott már-már horrorba hajló hangot üt meg – és én ettől nem is lehetnék boldogabb! A Marvel temérdek, inkább gyerekbarát sorozata mellett jó érzés néha-néha olyannal találkozni, amely a felnőtteket, vagy legalábbis az idősebb tiniket célozza meg elsősorban. Kedvenc antihősünk ezúttal valami egészen ősi gonosszal száll szembe, amelynek persze köze van az ő fajához is, és amely könnyen vezethet akár Eddie és a szimbióta szétválásához…

Újvilági vonatkozás: Miles ezúttal rendesen beletenyerel, hiszen ő csak Venomot próbálja ártalmatlanítani, ám ezzel ő is nyakig belekeveredik egy gigantikus „szimbiótaszörny” elleni csatába. Mivel régi otthonában, az Újvilágban egy másik Venom végzett annak idején az édesanyjával, érthetően gondolkodás nélkül támad, amikor meglátja az itteni Venomot. Persze hamar ráébred, hogy Eddie egyáltalán nem gonosz (most éppen legalábbis…), és végül még segít is neki a közös ellenség ellen. Ami engem illet, szerintem hihetetlenül jól passzol Mileshoz ez a komorabb-komolyabb hangulat – vajon remélhetem, hogy ha egyszer talán újraindul a sorozata, akkor annak is ilyesmi stílusa lesz…?

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr5514085579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása