Újvilági lapszemle – 2018. 40. hét

Fura egy világ ez…

2018. október 04. - The_Maniac

champ25banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Idén ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Champions!

freshstart.png

CHAMPIONS #25

Tartalom: A sorozat jubileumi, 25. számában a kis csapat a mágiával átitatott és a különösebbnél különösebb lényekkel benépesített „Weirdworld”, azaz „Furavilág” felé veszik az irányt, hogy hazahozzák onnan ottragadt társaikat. Igen ám, csakhogy az odaút során mind megváltoznak, önmaguk afféle „fantasy verzióivá” alakulva, ráadásul szét is szélednek mindenfelé, úgyhogy először is újra meg kell találniuk egymást. Nincs könnyű dolguk, főleg hogy a legtöbbjük nem is emlékszik korábbi életére…

Újvilági vonatkozás: Miles fantasy elemekkel felturbózott változata „Shadow-Spider”, vagyis „Árnyékpók” névre hallgat – ami, szerintem, egész jól hangzik, akár állandó jelleggel is hozzá tudnék szokni. Afféle sötét igazságosztóként ténykedik, a Furavilág gonosz kis teremtményei pedig mind rettegik a nevét. Sajnos ő is elvesztette valódi élete emlékeit, így egyelőre fogalma sincs arról, hogy kik vagy mik azok a Bajnokok… Szegény srác múltja és jelene tehát ismét összezavarodtak, és ha jól számolom, ez immár a negyedik realitás, amelyben létezik, mióta Pókember lett (Újvilág > Csatavilág > új Marvel-univerzum > Furavilág). Húzós egy kamaszkor, mi?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr9614281551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása