Újvilági lapszemle – 2018. 47. hét

Pókverzum minden mennyiségben

2018. november 22. - The_Maniac

combine_images47.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Idén ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Spider-Geddon és a Spider-Man: Enter the Spider-Verse!

freshstart.png

SPIDER-GEDDON #4

Tartalom: Rég csalódtam akkorát képregényes eseményben, mint a Spider-Geddon esetében… Nem mintha olyan borzalmas lenne, dehogy, helyenként még szórakoztató is, csak hát én ennél sokkal, de sokkal többet vártam a Spider-Verse folytatásától. A legfrissebb felvonásban Pókjaink még mindig tehetetlenül téblábolnak az Örökösök elleni harcra készülve, miközben kétszer is elárulják őket csapattársaik, ráadásul ismét szükséges a tengernyi mellékszál ismerete is ahhoz, hogy mindent tökéletesen értsünk… szóval nem sok jót tudnék írni erről a számról sem. Jelen pillanatban el sem tudom képzelni, hogyan fogják lezárni ezt az egészet a még hátralévő egyetlen fejezet alatt anélkül, hogy egy végképp összecsapott őskáoszba torkolljon a már amúgy is gyenge lábakon álló sztori.

Újvilági vonatkozás: Szerintem még maga Miles sem fog szívesen visszatekinteni erre az elvileg rá fókuszáló eseményre, amelyben igazából szerencsétlen egy vendégszereplőnél is kevesebb vizet zavar. Hiába hangsúlyozzák többször is, hogy márpedig ő a Póksereg vezetője, ha az önmarcangoláson és időhúzó elmélkedésen kívül semmi mást nem tesz. Eddig a srác legnagyobb teljesítménye, hogy többé-kevésbé sikeresen együtt tudott működni Octopusszal, ám az Örökösök ettől még vígan teszik, amihez kedvük van. Ja, a fináléban pedig a jelek szerint ifjú Pókemberünk kozmikus hatalomra tesz majd szert… Ajvé.

SPIDER-MAN: ENTER THE SPIDER-VERSE

Tartalom: Íme egy különszám, ha valakinek nem lenne elég a megszámlálhatatlan mennyiségű alternatív Pók-hős és univerzum a Spider-Geddon oldalain, illetve annak mellékszálaiban! Hurrá… Ezúttal egy egészen könnyed, laza, rövid sztorit kapunk Peter Parker, Miles Morales, Pók-Gwen, a Pókmalac és a punk Pókember főszereplésével a közelgő animációs Pókember: Irány a Pókverzum marketingkampányának újabb darabjában. Felejthető cselekmény, átlagos rajzok, nulla mondanivaló – de legalább bármely korosztály élvezheti, és a megértéséhez sem kell semmilyen különösebb előismeret. Akit viszont eddig nem érdekelt a jövő hónapban érkező, csaknem azonos című mozifilm, az ezt a fejezetet elolvasva sem fog rákattanni, ebben biztos vagyok…

Újvilági vonatkozás: A Pók-csapatot ez alkalommal Peter vezeti, Miles és a többiek pusztán mellékszereplők, így ennek fényében nincs is igazán nagy jelentőségük. Beszélgetnek, harcolnak, hazamennek. Ennyi az egész, higgyétek el, szóval akár újvilági rajongók vagytok, akár nem, ha rám hallgattok, erre a kiadványra egyetlen percet sem áldoztok az időtökből. Helyet kapott még ugyan a képregényben a Spider-Man 1. száma is, még 2016-ból, de azt meg külön érdemes elolvasni, nem így, tehát javaslom, hagyjuk mihamarabb magunk mogött ezt a reklámnak szánt tömény unalmat. Én már el is felejtettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1914386960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása