Újvilági lapszemle – 2018. 50. hét

A Bajnokok és a Furavilág fura ura

2018. december 16. - The_Maniac

champs27.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Idén ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Champions!

freshstart.png

CHAMPIONS #27

Tartalom: Véget ért a Bajnokok kalandja a Furavilágban, és van itt minden: látványos csaták, akció, dráma, romantika… Mindent bedobtak tehát az utolsó fejezetben, mielőtt januárban újraindítanák a sorozatot vadonatúj 1. számmal, új sztorikkal, új csapattagokkal, új rajzolóval. Hogy erre valóban szükség van-e, azt majd meglátjuk jövőre, most mindenesetre hőseink egyelőre újra otthon vannak és újra önmaguk. Örüljünk ennek, és búcsúztassuk első sorozatukat, amely 27 felvonást élt meg – és manapság, amikor az új címek még a két számjegyű kiadványokat is alig-alig érik el, már ez önmagában is szép teljesítmény.

Újvilági vonatkozás: Miles ez alkalommal sem több mellékszereplőnél, még szövege sincs túl sok, mivel a cselekmény inkább Samre és Ririre fókuszál. Ahogy társai, a Furavilágból hazatérve ő is visszanyeri emlékeit és igazi önmagát, és így sajnos elveszíti a szerintem menő Árnyékpók-szerkóját. Egyébként a ruhát ő is sajnálja, szóval talán egyszer majd újra láthatjuk rajta valamilyen módon, ha nagyon visszahúz hozzá a szíve (bár valószínűleg nem…).

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr6414489750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása