Újvilági lapszemle – 2019. 18. hét

Bajnokok a trollok ellen

2019. május 01. - The_Maniac

champs05banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Champions!

freshstart.png

CHAMPIONS #5

Tartalom: Tombol a The War of the Realms, és persze a Bajnokok sem maradhatnak ki a buliból, így láthatjuk, miként harcolnak ők is a Földet megszálló szörnyseregekkel. Mivel mostanság kissé megfogyatkoztak, illetve meglehetősen nagy a széthúzás is közöttük, segítségként csatlakozik hozzájuk a felnőtt Küklopsz, aki már rendelkezik a fiatalabb énjének összes emlékével, ideértve a Bajnokok között töltött idejét is. Igen, tudom, időutazás, szóval ne keressünk benne komolyabb logikát, azt javaslom… A lényeg, hogy Scott sikeresen gatyába rázza kicsit a bizonytalan Ms. Marvelt, és ezzel a csapat dinamikája látszólag kezd visszarázódni a régi kerékvágásba.

Újvilági vonatkozás: Meglepő módon Miles is kap néhány oldalnyi szereplést, annak ellenére, hogy már otthagyta a Bajnokokat. Míg egykori csapattársai mindenféle rémségekkel viaskodnak, ő próbálja feldolgozni a Mephistóval kötött megállapodásának következményeit, de aztán csak összeszedi magát, és elindul segíteni, ahol tud. Ezalatt a sorozat másik újvilági karaktere, Lana Baumgartner nyakig benne van a csatában Ms. Marvellel, Küklopsszal és a többiekkel, ám szerencsére nem kell féltenünk. A robbanékony kisasszony derekasan helytáll a mitikus lények ellen, bőven rászolgálva arra, hogy a Bajnokok közé tartozhasson.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1014797646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása