Újvilági lapszemle – 2019. 20. hét

A pók és a vas továbbra is nyerő kombináció

2019. május 17. - The_Maniac

ironh6.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Riri Williams: Ironheart!

freshstart.png

RIRI WILLIAMS: IRONHEART #6

Tartalom: Bendis gyermekei, egyesüljetek! Így van, végre sor került az immár a DC-nél tevékenykedő Brian Michael Bendis által kitalált két ifjú karakter, Riri és Miles első közös kalandjára, és igazából meglepő, hogy ennyit kellett várni erre a párosításra. Nyilván már sokszor láthattuk őket együtt a Champions számaiban, de ezúttal csakis ők ketten állnak a reflektorfényben a többiek nélkül, amint közös erővel legyűrnek egy amúgy eléggé felejthető gonosztevőt. Persze igazából nem is ezen a harcon, hanem hőseink kapcsolatán, pontosabban a lassan, de biztosan alakuló barátságukon van itt a hangsúly, és ebből a szempontból szerintem ez egy kiválóan megírt kis sztori, egyetlen számba sűrítve. Szórakoztató, gyönyörűen megrajzolt történet, amely ugyan nem lesz különösebben nagy hatással egyik szereplőre sem, ám azért mégis érdemes legalább átlapozni.

Újvilági vonatkozás: Alig akartam hinni a szememnek, de végre kaptunk egy utalást arra, hogy Miles igenis egy másik univerzumból érkezett, annak ellenére, hogy mostanában igyekeznek ezt elfeledtetni velünk a múltja teljes újraírásával. A sztori főgonosza ugyanis azért akarja tanulmányozni Pókunkat, mert érzékelhető rajta egy idegen dimenzió, jelen esetben az Újvilág „lenyomata”. Ezt aztán sajnos nem fejtegetik tovább, Riri és Miles is gyorsan túllendülnek a dolgon, viszont én már ennyinek is örültem… Hogy aztán maga Miles emlékszik-e még az Újvilágra, vagy Bendis távozásával egyúttal régi életének emlékei is teljesen kivesztek-e belőle, az még mindig nem tisztázott… Talán majd egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr2114829744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása