Újvilági lapszemle – 2019. 23. hét

Istenek, démonok, kaszinó

2019. június 07. - The_Maniac

jim04banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a The War of the Realms: Journey Into Mystery!

freshstart.png

THE WAR OF THE REALMS: JOURNEY INTO MYSTERY #4

Tartalom: Kétségtelen, hogy rég olvastam ennyire kusza és őrült képregényt, mint a The War of the Realms: Journey Into Mystery, amely köszöni szépen, remekül elvan a maga kis világában, épp hogy csak érintőlegesen kapcsolódva a főeseményhez, melynek elvileg része. A bébicsőszök szedett-vedett társasága ez alkalommal egy kaszinó kirablását tervezi, amely persze nem úgy sül el, ahogy szeretnék, miután belesétálnak egy, a gonosztevők csatlósainak tartott rendezvénybe (igen, úgy tűnik, létezik ilyen is a Marvel-univerzumban…). Nem kell sok, hogy kirobbanjon az elkerülhetetlen csetepaté a hősök és a találkozó résztvevői között, mialatt szegény Laussa babát pedig elrabolja Árész. Kínos. Innen folyt. köv. a fináléban.

Újvilági vonatkozás: Nos, Miles ezúttal sem zavar sok vizet, de legalább végre felveszi a maszkját, még ha csak egy kis időre is, szóval a jelek szerint nem felejtette el teljesen a titkos személyazonosság fogalmát… Bár végül is mindegy, továbbra is úgy gondolom, hogy az ifjú Pókember ezt a kalandját soha többé nem emlegetik majd fel a jövőben, és véleményem szerint jobb is így. Tippre ha végre vége lesz ennek az egésznek, Miles sírva rohan majd vissza a Bajnokokhoz, mert ezzel a… khm, meglehetősen egyedi csapattal eddig bizony nem szerzett túl sok pozitív tapasztalatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr2914881138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása