Újvilági lapszemle – 2020. 10. hét

Pókember, a bébiszitter

2020. március 05. - The_Maniac

mmsm16banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #16

Tartalom: Ezúttal két rövid történetet kapunk, és az egyik sajnos nem túl érdekes, sőt gyorsan felejthető. Ebben Miles épp kishúgával sétálgat, mikor felfigyel egy bajba jutott férfi segélykiáltására. Több se kell neki, Pókemberként a segítségére siet, mire felbukkan egy aligátor, akit aztán ártalmatlanít… Ennyi, semmi extra, szóval ugorjunk is a valamivel izgalmasabb második sztorira, melyben Aaron és Ultimátum folytatnak párbeszédet az Újvilágról. Mint kiderül, a felnőtt Miles nagyon is gyakran utazgatott a két univerzum között, és azzal is tisztában van, hogy a fiatal Miles és Aaron ugyancsak az Újvilágból származnak. No, ebből még valami menő összecsapás is kisülhet, és talán újra láthatjuk majd az Újvilágot is!

Újvilági vonatkozás: Miles ez alkalommal nem sok vizet zavar, és a szülei is csupán pár képkocka erejéig láthatók, úgyhogy most egyértelműen a gonosztevők viszik előre a cselekményt. Aaron lassacskán ráébred, hogy egy másik univerzumból, az Újvilágból származik, hála Ultimátumnak, aki még a régi maszkját is elhozta neki. Vajon emlékezni fog a saját halálára is…? És mi a helyzet az újvilági Zöld Manóval? Tényleg nem több már egy agyatlan csatlósnál, vagy neki is megvannak a saját tervei?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr3015504634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása