Újvilági lapszemle – 2020. 12. hét

Kamaszok Polgárháborúja

2020. március 19. - The_Maniac

outlawedbanner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például az Outlawed!

freshstart.png

OUTLAWED

Tartalom: A Marvel újfent megpróbálkozik a tini hősöket középpontba állító Champions újraindításával, és ezúttal rögtön egy több címen átívelő esemény, az Outlawed lesz a nyitósztori, amelyet ezzel a különszámmal vezetnek be. Ez tulajdonképpen a nagy sikerű Civil War, azaz Polgárháború sokadik feldolgozása, csak most az új, fiatal nemzedékre fókuszálva. Ez alkalommal az ifjú Bajnokok szúrnak el katasztrofálisan egy küldetést, melynek következtében az Egyesült Államok kormánya kénytelen bevezetni egy új törvényt, miszerint kiskorúak nem szuperhősködhetnek. Ez persze kihat majd egy rakás sorozatra és karakterre, úgymint Pókemberre, Ms. Marvelre, a Szellempókra, meg úgy egyáltalán mindenkire a Bajnokok közül. A történet részemről eddig semmi extra, átlagos, a rajzstílus viszont nagyon nem az én világom…

Újvilági vonatkozás: Ahogy a Bajnokok minden tagja, úgy Miles és Lana is rendesen benne vannak az események sűrűjében, bár a főszereplők egyelőre nem ők, sokkal inkább Kamala és Viv. Az Outlawed cselekménye persze át fog gyűrűzni Pókember saját sorozata, a Miles Morales: Spider-Man számaiba is, ez elkerülhetetlen, és én már előre félek, milyen módon akasztja ez majd meg az ottani történetszálakat… Bízzunk benne, hogy nem nagyon.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1415535300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása