Újvilági lapszemle – 2020. 24. hét

Törvényen kívüli Pókember

2020. június 10. - The_Maniac

mmsm17banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #17

Tartalom: Jól tudjátok, hogy sosem kedveltem a több sorozaton átívelő eseményeket, mert egy-egy adott képregény sztoriját teljesen megakaszthatják. Szerencsére most az Outlawed esetében nem annyira vészes a helyzet, többé-kevésbé sikerült beleágyazni az eddig felépített történetbe, de azért mégis izzadságszagú kicsit az egész. A fejezet három részre osztható: az elsőben hősünk egy az iskolában bántalmazott kölyöknek segít, a másodikban a kormány emberei igyekeznek kézre keríteni Pókembert, továbbá láthatjuk, hogy az új törvény milyen hatással van Miles sulijára és családi életére, majd végül felbukkan egy új, rejtélyes gonosztevő is. Nem tudom, nekem érezhetően kilógott valahogy a középső, az Outlawed cselekményére reflektáló szakasz, így felemás érzéseim vannak ezzel a számmal kapcsolatban… Csapongó és semmitmondó, talán ezért sem tudtam hosszabb kritikát összehozni róla.

Újvilági vonatkozás: Semmi extra, Miles mellett jelen vannak a szülei, illetve Ganke és Judge is, így mindnyájuk véleményét megismerjük a fiatal szuperhősöket ellehetetlenítő törvényről. Míg a diákok érthető módon ellenzik az új rendeletet, addig Miles édesanyja, Rio egyáltalán nem tartja rossz ötletnek, hogy a fia ezentúl inkább nyugodtabb, biztonságosabb életet éljen. Erre persze nyilván semmi esély, ezt jól tudjuk.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr7215783238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása