Jonathan Hickman és a Secret Wars

Megszólalt az esemény írója is

2015. január 30. - The_Maniac

Már sokan nyilatkoztak a Marvelnél a Secret Wars kapcsán, de most végre az egész kitalálója és levezénylője, Jonathan Hickman is elejtett nekünk pár infómorzsát. Át is adom neki a szót:

„Megnyugtatok mindenkit, hogy a Secret Wars önmagában is tökéletesen érthető lesz. Ettől függetlenül, aki olvasta az Avengers, a New Avengers, a Fantastic Four és/vagy a S.H.I.E.L.D. számait, illetve bármit, amit én írtam, az rengeteg utalással fog találkozni ezekre a címekre. Nem titok, hogy a Secret Wars lesz a Marvelnél töltött írói munkásságom beteljesedése. Bemutatjuk, milyen izgalmas és változatos hely is a Marvel-multiverzum, és hogy még a hamvak és romok közül is születhet valami elképesztő. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy híres emberről szobrot állítanak: a Secret Wars a Marvel-multiverzum szobra. A hősök közül páran gonosztevővé válnak, páran újragondolják az életüket, de egy emberként mind szembesülnek majd a kérdéssel: mit tegyünk, ha nem győzhetünk?” (Katt a folytatásért!)

Hickman persze kitért az esemény egyik központi univerzumára, az Újvilágra is: „Rajzolótársam, Esad Ribic dolgozott már velem éppen egy újvilági cím, az Ultimate Comics: The Ultimates fejezetein. Így visszatekintve sajnos azt kell mondanom, azok elég szerencsétlen időszakban jelentek meg. Ha még emlékeztek, épp akkortájt indult a DC új univerzuma, és az általuk kiadott temérdek 1. szám, amelyek akkor ellepték a piacot, teljesen esélytelenné tették az újvilági sorozatokat. Nagyon sajnáltam a dolgot, mert régi vágyam volt a Különítményről írni úgy, hogy közben továbbépítem az egyre növekvő Újvilágot. Tökéletes alkalom lett volna, hogy kibontakozzak, hiszen csak pár Ultimate-cím volt, amelyekre figyelni kellett, vagyis nem gátolt több tucat párhuzamosan futó sorozat. Mindent beleadtam, hogy az Ultimate Comics: The Ultimates beváltsa a hozzá fűzött reményeket, de nem így lett – pedig akár hosszú éveken át is szívesen írtam volna.”

„Most azonban ismét lehetőségem lesz az Újvilággal dolgozni, és ennek rendkívül örülök, mert megvalósíthatok párat az eredeti terveim közül. Ezúttal semmi nem állhat az utunkba, de persze a siker sosem garantált. Van, ami bejön, van, ami nem, ez van. Ugyanakkor a Secret Wars esetében sokkal biztosabb vagyok a pozitív visszajelzésekben, mint bármikor máskor. Talán a Secret Invasion a legjobb példa, amit fel tudok hozni: az az esemény is éveken át készült, ahogy ez is most, és ha ennyi alkotó ilyen temérdek munkát és odafigyelést szentel valaminek, abból csakis jó sülhet ki. Szerintem mindenkit meg fog lepni, hogyan alakul majd a történet. A 4. számig még csak sejteni sem lehet, merre fog haladni a cselekmény, és nem csak egyszerűen lineárisan haladunk majd előre, ahogy azt talán sokan gondolják. Bizonyára a legtöbben azt várják, hogy majd egyszer csak fény derül mindenre, hogy ki vagy mi áll az ütközések hátterében, de nem erről van szó: ez a történet sokkal inkább horror, mintsem egy rejtély megfejtése.”

Végül, de nem utolsó sorban, Hickman beszélt egy keveset a jövőbeli terveiről is: „Ami a jövőt illeti, a Secret Wars után egy időre visszavonulok majd, de nem kizárt, hogy egyszer még visszatérek. Legalább fél évet szeretnék pihenni, és ha úgy adódik, utána szívesen dolgozom majd újra a Marvelnél.”

Úgy legyen! Addig is, íme egy újabb borító a nagy eseményhez (igen, az ott a gonosz, újvilági Reed!):

hickman.jpg

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr787125087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása