Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük I.

Immár teljes a Csatavilág térképe

2015. május 16. - The_Maniac

Ezerrel dübörög a Titkos Háború, és a múlt heti nyitány után a héten már megkaptuk a 2. számot is, amelyben végre eljutottunk a rég beharangozott Csatavilágra. A legfrissebb fejezet bemutatójában nem tértem ki részletesebben a sztorira és a helyszínekre, egyrészt azért, mert úgy éreztem, ezt minden rajongónak olvasnia kell, és nem akartam lelőni egyetlen fontosabb fordulatot sem, másrészt pedig azért, hogy most ezt megtehessem egy ma induló sorozatom első bejegyzésében. Szóval remélem, akit érdekel az esemény, már túl van a 2. számon, és így kicsit szabadabban írhatok róla, akit meg nem… nos, azt valószínűleg ez a kis írás sem fogja érdekelni, és kábé most hagyja abba az olvasást, ha még eddig nem tette meg.

Terveim szerint hetente jelentkeznék majd A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. Ennek fényében ezúttal a Secret Wars 2. száma lesz terítéken: kicsit kivesézem, milyen helyeket is ismertettek meg velünk első körben a hatalmas és meglehetősen összetett Csatavilágból. Azért persze Hickman-szintű részletességre ne számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

14. Doomgard

Az első terület, amely eddig titkosítva volt, nem más, mint a 14-es számmal jelölt Doomgard, amelynek központja egy hatalmas, lebegő kastély. Ez a Csatavilág rendfenntartó osztagának, a Thor-seregnek az otthona és főhadiszállása. Itt választják ki az új Thorokat, akik méltónak találtatnak egy-egy pöröly használatára, és így felvételt nyernek az osztag közé. A Thorok (hű, ez magyarul még mindig rettentő viccesen hangzik!) feltétel nélkül tisztelik és követik a Csatavilág istene, Fátum minden parancsát. Létezésük célja, hogy betartassák az ő törvényeit szerte a bolygón, és egyelőre úgy tűnik, a különböző területek lakói nem mernének ellentmondani nekik, ahogy Fátumnak sem.

doomgard.jpg

Doomgardot északról óceán, keletről Agamotto Szeme (18) és Doomstadt (19), délről Manhattan (20) és Felsőbb Avalon (15), nyugatról pedig Utopolis (12) határolják.

A Thorok (köztük az újvilági Thorral!), és így valószínűleg Doomgard is, a júniusban induló Thors oldalain kapnak majd főszerepet.

j03.jpg          j01_1.jpg

12. Utopolis

A 12-es számmal jelölt Utopolis az egyik legnagyobb kiterjedésű a Csatavilág nyugati féltekéjén. A helyi báró Hüperion, aki állítólag szövetségre lépett egy másik királyság, Bar Sinister bárójával, Sinisterrel, hogy megdöntsék Felsőbb Avalont. A helyiek egyébként itt lelnek rá az újvilági Reed és sötét kompániája mentőhajójára, amely szinte bizonyosan nagy port kavar majd a Csatavilágban.

utopolis.jpg

Utopolist északról óceán, keletről Doomgard (14) és Felsőbb Avalon (15), délről a Furavilág (10), nyugatról pedig Jakab király Angliája (9) és K'un Lun (11) határolják.

A terület központi karakterei Hüperion és Szuperosztaga, akik az előzetesek alapján jóval gonoszabbak lesznek, mint az eddig megismert verzióik. Az ő sorozatuk lesz a júniusban induló Squadron Sinister.

j27.jpg          j30.jpg

15. Felsőbb Avalon

A 15-ös számmal jelölt Felsőbb Avalon a Braddock család székhelye. Sokat még nem láttunk belőle, de azt már tudjuk, hogy az eddigi báró Jamie Braddock volt, ám őt Fátum száműzte az ellene történő szervezkedés vádjával. Helyét öccse, Brian Braddock vette át, és csak a Fátumot visszafogó Sue Stormnak köszönhető, hogy a család ennyivel megúszta istenük haragját. Innen származik továbbá az ifjú, legújabb Thor, aki felvételt nyert a Thorok közé.

avalon.jpg

Felsőbb Avalont északról Doomgard (14), keletről Manhattan (20) és a Város (21), délről az Új-Mars (13), nyugatról pedig a Furavilág (10) és Utopolis (12) határolják. Doomgard és a Thorok érezhetően baráti viszonyban állnak a Braddock családdal, míg Utopolis és Bar Sinister királyságai megpróbáltak szövetségre lépni ellenük. Jamie továbbá kapcsolatban állt a Fátumot megdönteni kívánó rejtélyes ellenállással is.

Valószínűleg a júliusban induló Captain Britain and the Mighty Defenders kapcsolódik majd ehhez a területhez.

j25.jpg

36. Bar Sinister

Itt sem töltünk sok időt, de annyit megtudunk, hogy e királyság bárója (a név alapján nem meglepő módon) Sinister, aki Utopolis urával, Hüperionnal szövetkezik Felsőbb Avalon ellen. Ezért meg is kapja büntetését Fátumtól, ám korántsem jár olyan rosszul, mint Felsőbb Avalon bárója, Jamie Braddock, akit a Fátum elleni szervezkedés miatt a halálba száműznek.

sinister.jpg

Bar Sinistert északról 2099 (27), keletről a Pusztaság (31) és a Limbo (37), délről és nyugatról pedig az óceán határolják, de délen nincs messze tőle Árkádia (35) szigete.

19. Doomstadt

A másik korábban titkosított hely neve Doomstadt, amely a Csatavilág istene, Fátum székhelye. Innen irányít mindent a kastélyából, amelyet maga Galactus őriz, és amelyben Yggdrasil, a Világfa szolgál Fátum trónjaként. Itt tartják a Thorok által beidézett vádlottak tárgyalásait, és általában Fátum jobbkeze, Strange, Agamotto bírája mond ítéletet – hacsak Fátum maga közbe nem szól. Fontos karakter még Fátum lánya, Valeria is, aki Strange törvényével szemben a tudományt képviseli, valamint Sue, Fátum kedvese.

doomstadt.jpg

Doomstadtot északról és keletről óceán, délről a Város (21) és a Háborús Zóna (22), nyugatról pedig Manhattan (20), Doomgard (14) és Agamotto Szeme (18) határolják, de keleten nincs messze tőle M Királysága (29) sem.

41. A Pajzs

Vagyis korábbi nevén a Fal. A teljes déli félgömböt átszelő, több mint 70 méter magas és több mint 25 ezer kilométer hosszú fal az egyetlen védelmi vonal a Csatavilág civilizáltabb területei és a délen tanyázó borzalmak között. A bűnösöket ide száműzik meghalni, hogy a rémségek elleni végső csatában hulljanak el. A Pajzson túl nem vár más, csak halál a zombik hordái, Ultron robotseregei és a Pusztítás Hullámai formájában. Ide száműzik a Fátum ellen szervezkedő bárót, Jamie Braddockot is, aki a zombik ellen küzdve leli halálát.

shield.jpg

A Pajzsot északról a Limbo (37) és a Lángok Völgye (25), délről pedig a Holtföldek (38), a Tökéletesség (39) és Új-Xandar (40) határolják, de északon nincs messze tőle Árkádia (35) szigete sem.

A Falon pár száműzött vívja elkeseredett küzdelmét a délről áramló szörnyek ellen – róluk fog szólni a júliusban induló Siege.

j14_1.jpg          j15_1.jpg

38-39-40. Holtföldek / Tökéletesség / Új-Xandar

A három elzárt terület, melyektől a Pajzs védi a Csatavilág civilizáltabb régióit. Úgy tűnik, még maga Fátum sem volt képes irányítani a Faltól délre tomboló zombikat, Ultron-robotokat és a Pusztítás Hullámait, ezért kénytelen volt elkülöníteni őket minden mástól. Nincs itt más, csak halál: ideküldik a száműzött bűnösöket meghalni, és még a Thor-osztag is rettegve tekint e területekre.

shield.jpg

A Holtföldeket, a Tökéletességet és Új-Xandart északról a Pajzs határolja. A Holtföldek és a Tökéletesség egymást is határolják, de Új-Xandar és a másik kettő között tengerek terülnek el.

Ezeken a területeken játszódnak majd a júniusban induló Age of Ultron vs. Marvel Zombies és Marvel Zombies, valamint az e hónapban induló The Infinity Gauntlet című sorozatok, de az előzetesek alapján más címek is összefüggésbe kerülhetnek e helyek valamelyikével.

j05.jpg     j09.jpg     15_thb.jpg

2. Disztópia / 3. Apokalipszis Birodalma / 4. Egyptia / 37. Limbo

A teljesség igénye nélkül még megemlíteném, hogy Disztópia ura, Maestro is felbukkan a 2. számban – ő majd a júniusban induló Future Imperfect fejezeteiben kap komolyabb szerepet. Láthatjuk még Apokalipszist és a Lovasait is, akikről kiderül, hogy korábban saját királyságokat birtokoltak, de végül fejet hajtottak Apokalipszis hatalma előtt – feltehetően mind ott lesznek a júliusban induló Age of Apocalypse oldalain. Végül, de nem utolsó sorban, megtudjuk, hogyan lépett szövetségre egymással Egyptia királyságának alsó és felső része, valamint hogyan taszították le trónjáról Madelyne Pryor korábbi bárónőt – úgy tippelem, ez utóbbi történet az e hónapban induló Inferno számaiban kerül majd bemutatásra.

j34.jpg     j33.jpg     14_thb_1.jpg

Egyelőre tehát ennyi! Remélem, érdekesnek találtátok ezt a kis összefoglalót. Ha tetszett, jövő héten innen folytatjuk, hiszen megjelenik az A-Force, a Master of Kung Fu, a Planet Hulk, a Secret Wars: Battleworld, a Spider-Verse, valamint a számunkra legfontosabb Ultimate End 1. száma! Titeket melyik érdekel a legjobban az eddigiek alapján?

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr77464938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása