Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 1. hét

A totál király Hulk újra zúz

2016. január 06. - The_Maniac

Véget ért a hosszú várakozás: itt a vadonatúj Marvel-univerzum! Ugyan a Secret Wars még javában zajlik, az új világ (nem Újvilág, sajnos…) megszületése nem várhatott tovább, így már el is indult pár azokból a teljesen új vagy újrainduló sorozatokból, amelyeknek a címeit folyamatosan fedik fel hónapok óta. Hogy pontosan hogyan fest az ezeknek otthont adó új realitás minden részletében, azt persze még nem tudhatjuk, de ha minden igaz, a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre a Titkos Háború eseményeit követően – bár a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében a vadonatúj Marvel-univerzum aktuális hetében a totál király Hulk önálló sorozata, a The Totally Awesome Hulk 2. száma kerül most középpontba. Katt tovább!

hulkbanner.jpg

allnew.jpgTHE TOTALLY AWESOME HULK #2

Legutóbb szegény Miles Morales, az (egykori) Újvilág Pókembere érthetetlen módon gigászi szörnyek csatájába keveredett Új-Zélandon, és a csata most gőzerővel folytatódik. A vadiúj Hulk, Amadeus Cho és Amazon jelenléte teljesen érthető, ez épp nekik való feladat, de hogy szegény Pókfej mit keres itt, ilyen távol az otthonától, arra ezúttal se kapunk magyarázatot. Mindegy is: a látvány és az akció úgyis önmagukban elviszik a hátukon a kiadványt, bár én még mindig reménykedem abban, hogy az eredeti Hulk, azaz Bruce Banner visszatér majd…

Ami Milest illeti, ezúttal lényegesen több szerepe és szövege van, mint a nyitányban, de azért még mindig nem annyi, hogy érdemes legyen külön bejegyzést írnom erről a számról, és a jelek szerint legközelebb már úgysem fog itt vendégeskedni. Azt kell mondjam, ez talán nem is baj, mert ezek a bitang nagy rémségek egyáltalán nem az ő súlycsoportja, főleg így, a Bosszú Angyalai nélkül. Mindazonáltal azt nem tartom kizártnak, hogy civilben összehaverkodjon Amadeusszal.

Sajnos erre a hétre ennyi, zárom is soraimat. Ha minden igaz, jövő héten végre tényleg véget ér a Secret Wars, és feltételezhetően ezzel az Újvilág sorsára is fény derül, bár az eddigiek alapján nem vagyok túl bizakodó… Meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr788244144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása