Civil War II – Újabb Polgárháború közeleg

Ezúttal kinek az oldalán állsz?

2016. március 18. - The_Maniac

cwresized.jpg

Hűha, egyre nehezebb tartani az iramot a Marvellel! Csupán pár hete szedtem össze a tudnivalókat a jelenleg futó, Standoff című eseményükről, de közben már el is kezdődött az Apocalypse Wars, sőt a Spider-Women és a Civil War II is itt toporognak a küszöbön. Képtelen lennék ezek közül mindegyikre időt szakítani, úgyhogy újvilági rajongóként természetesen maradok kizárólag azoknál a sztoriknál, amelyeknek valamilyen újvilági vonatkozásuk is van legalább egy szereplő által. A Standoff részben ilyen, hiszen az All-New All-Different Avengers oldalaira is begyűrűzik majd a cselekmény, így érinteni fogja az egykori Újvilág Pókemberét, Miles Moralest. Emellett azonban, ahogy azt már többször kifejtettem, magával a fő eseményszállal nem szeretnék foglalkozni, hiszen annyira szorosan azért nem kapcsolódik Mileshoz.

A Civil War II esetében sokáig gondolkoztam, mi legyen vele, és mára, az egyre szaporodó reklámanyagok dömpingjében, arra jutottam, elég grandiózus lesz ahhoz, hogy részletesebben is belefolyjak a történetbe és annak mellékszálaiba, ahogy tettem azt tavaly a Secret Wars során is. A fókusz persze nálam továbbra is Mileson lesz (és az ugyancsak újvilági Reeden, feltéve hogy részt vesz benne), de nem fogom elhanyagolni a fővonalat sem, hiszen mégiscsak a teljes Marvel-univerzum alapos megrengetéséről szólnak a hírek, és immár ez Miles otthona, egy ilyen méretű esemény pedig akarva-akaratlanul is nyilván kihat majd rá és szeretteire. Tehát igen, lesz Civil War II az Ultimate Marvel bejegyzései között is, nem is kevés – kezdjük máris egy kis előzetes kedvcsinálóval!

„Te kinek az oldalán állsz?” – tette fel a kérdést annak idején az eredeti Civil War (amely magyar nyelven is megjelent!), és az elkövetkező hetekben, hónapokban ismét aktuálissá válik majd ez a mára már-már szállóigévé vált mondat, és nemcsak a Marvel háza táján.

„Amerika Kapitány vagy Vasember?” – kérdezhetjük majd ismét az Amerika Kapitány: Polgárháború kapcsán, amikor nem is olyan sokára bemutatják a mozik kis hazánkban is.

„Batman vagy Superman?” – hiszen a DC sem fog kimaradni a mókából a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala bemutatójával.

„A Fenegyerek vagy a Megtorló?” – csak hogy visszakanyarodjunk a Marvelhez és Netflix-sorozatuk, a Daredevil friss, ropogós második évadához.

Az egymás ellen harcoló hősök (oké, öntörvényű igazságosztók, hogy a Megtorlót is idevehessük) tehát mindenütt jelen vannak, ellepik a mozikat és az otthoni képernyőket, így a Marvel óriási ziccert hagyott volna ki, ha nem csap le erre a témára (ismét) a képregényeiben is egy újabb Polgárháborúval, párhuzamosan a mozis változattal, ezzel is támogatva és reményeik szerint erősítve egymást. Na de miről is szól majd pontosan a Civil War II? Ez alkalommal mi fogja vajon kettészakítani a szuperhős-társadalmat? Nos, az előzetes így hangzik:

A Marvel-univerzum válaszút előtt áll. Olyan új erő jelent meg a színen, amely képes előrelátni a jövőt, és ezt a tudást jó vagy rossz célokra használni. A Marvel-hősöknek dönteniük kell: felhasználják a jövőbelátást, hogy már előre igazságot szolgáltassanak, és ezzel saját belátásuk szerint formálják a jövőt, vagy nem élnek a lehetőséggel, és hagyják, hogy a holnap eseményei mindenféle beavatkozás nélkül következzenek be.

Óvd a jövőt. Formáld a jövőt. Válassz oldalt.

Ha valaki most felkiáltott, hogy Különvélemény, akkor képzeletbeli pacsi, nekem is az ugrott be. Hiába, kevés az igazán eredeti sztori manapság…

Ezen kívül még annyi bizonyos, hogy májusban egy nulladik számmal vezetik majd be a sztorit, utána meg júniustól tényleg teljes sebességre kapcsolnak. A fővonalat Brian Michael Bendis írja, mellé pedig rajzolóként ugyanaz a David Marquez fog csatlakozni, akivel anno már dolgoztak az Ultimate Comics: Spider-Man és a Miles Morales: The Ultimate Spider-Man számain is.

Persze gondolom, hogy leginkább nem is ez érdekel titeket, hanem hogy vajon melyik hős melyik oldalra áll majd, illetve hogy kik fogják vezetni a szemben álló feleket. Nos, az talán nem nagy meglepetés, hogy az egyik oldal vezéralakja ezúttal is Vasember lesz – ő fogja képviselni a jövőt megóvni szándékozó hősöket.

protect-the-future-e82a1.jpg

Amint látható, mellette áll majd a Fekete Özvegy, Deadpool, Amerika Kapitány (Sam Wilson), Hulk (Amadeus Cho), Herkules, a Fekete Párduc, Luke Cage, Thor, Miss Amerika, Űrlord és a Fenegyerek is. (Csak zárójelben jegyezném meg, hogy Bendis jelenleg két önálló címet is ír Vasemberrel, plusz a Galaxis Őrzőinek sorozatát Űrlorddal, az meg ugye nem titok, hogy milyen közel állnak a szívéhez Luke Cage és a Fenegyerek… Lehet, hogy ezek alapján már most megvan a győztes oldal?)

Velük szemben pedig… Nem, ezúttal nem Steve Rogers vezeti majd az ellentábort, hanem egy másik Kapitány, aki Marvel: Carol Danvers. Ő mindenképpen beavatkozáspárti, azaz változtatna a jövőn, ha szükséges.

change-the-future-b3599.jpg

Vele ért majd egyet a kép szerint Spektrum, Amazon, a Hangya, a Tél Katonája, Sólyomszem, Blue Marvel (vagy Kék Csoda, nem tudom, szoktuk-e magyarra fordítani a nevét), Medúza, Amerika Kapitány (Steve Rogers), Vízió, Hadigép és Pókember (Peter Parker). Továbbá Miles Morales is nagy valószínűséggel, hiszen tegnap láthattuk, ahogy összecsap Sam Wilsonnal, aki pedig Vasemberrel fog cimborálni. Ez annyit tesz, hogy a Bosszú Angyalai is szétszakadnak majd, és ezek szerint Miles három másik csapattársa helyett inkább példaképe és mentora, Peter Parker mellé fog állni. Érdekes fejlemény, nemde?

Még talán annyit ezekhez a képekhez, hogy a Marvel a jelek szerint ezúttal sem fog kedvezni az X-Men és a (mára már meg is szűnt) Fantasztikus Négyes rajongóinak, hiszen sehol Fáklya, a Lény vagy egy mutáns. Persze idővel még bekapcsolódhatnak, az X-Mennek pedig a hírek szerint lesz saját, az eseményhez kapcsolódó minisorozata is, de mégis, ez a mutánshiány aggasztó…

Na jó, legalább a lenti képsorozatban a fiatal Jean Grey és az öreg Logan ott vannak:

Azt se felejtsük el, hogy már az első Civil War során is előszeretettel váltottak csapatot hőseink, ha úgy kívánta a helyzet, szóval ez feltehetőleg most sem lesz majd másként. Bárki átállhat és bárki lehet áruló, meg aztán az sem kizárt, hogy mindez idő alatt a gonosztevők sem fognak tétlenkedni. Meglátjuk.

Most mindenesetre ennyi, én érdeklődve várom a továbbiakat, és ugyan vannak félelmeim és kétségeim, megvárom legalább az első fejezetet, hogy tisztább képet kapjak az eseményről. Ugyanakkor nem bírom megállni, hogy ne kérdezzelek meg titeket: ti melyik oldalra állnátok? Tudom, tudom, nagyon nehéz dönteni így, az egész előtt, amikor még a legtöbb részlet nem ismert, de mondjuk csak a csapatok felépítése és elveik alapján: Vasember vagy Marvel Kapitány? Óvnátok vagy formálnátok a jövőt?

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr558493050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása