Champions #2

Új taggal bővül a csapat

2016. november 04. - The_Maniac

ch02banner.jpg

Új megjelenés! Szerencsére a Civil War II csúszásaitól függetlenül, a tervezettnek megfelelően jelent meg a Champions 2. száma a Marvel-univerzum ifjú hőseinek főszereplésével. Pókember, Ms. Marvel, Nova, Hulk és Viv csapata ráadásul e hónapban új taggal is bővül a fiatal Küklopsz személyében – amit persze már egy ideje tudhattunk az előzetesekből, tehát valószínűleg senkit nem ér meglepetésként a dolog. Legutóbb egy új irány kezdetének neveztem a sorozat nyitányát, és teljesen magával ragadt a karakterek pozitív, lelkes, igazi hősökhöz méltó életszemlélete, úgyhogy izgatottan ültem le most a legfrissebb fejezethez is. Eddig az új korszak, a Marvel NOW! címei közül, ezt leszámítva, egyik se keltette fel túlságosan az érdeklődésemet, szóval jelen pillanatban részemről kizárólag a Bajnokokon áll vagy bukik, mennyire fogok elmélyedni ebben a Polgárháború utáni világban.

Egy azonban biztos: amíg Miles is a bandában van, azt legalább megígérhetem, hogy a bejegyzések bizonyosan nem maradnak el az aktuális számokról. A jelek szerint más újvilági hőssel úgysem tudok már foglalkozni, ő maradt továbbra is az egyetlen a letűnt Újvilágból, szóval ez van. Lassacskán át is nevezhetném a blogomat, és lehetne Miles Morales News, vagy valami hasonló, mert bármilyen újvilági karakter visszatérésének egyre kisebb és kisebb az esélye, ahogy haladunk előre az időben. Bár elviekben az ugyancsak újvilági túlélő, Lana Baumgartner szintén illene a Bajnokok közé, ám lássuk be, ő annyira jelentéktelen mellékszereplő a Spider-Man oldalain is, hogy csaknem lehetetlen lenne bemanőverezni őt ebbe a sorozatba. Persze a remény hal meg utoljára, ugyebár… Na jó, most mindenesetre nézzük egyelőre a második fejezetet, a kis csapat összekovácsolódását és az új tagot – katt a továbbiakért!

CHAMPIONS #2


Univerzum: Új Marvel-univerzum
Írta: Mark Waid
Ceruzarajz és borító: Humberto Ramos
Alternatív borítók: Mike Choi, John Tyler Christopher, Mike McKone és Pascal Campion

Üdv a BAJNOKOK között, Küklopsz! Sajnos nem mindegyik leendő csapattársad fogad majd szívélyesen!

Csapatépítő kempingezés egy tábortűz körül, egyetlen helyszín, szinte nulla akció, mindezt pár óra leforgása alatt – nem hangzik túl érdekfeszítően? Valóban szokatlan alapfelállás egy szuperhősös képregénynek, de nyugalom, amíg Mark Waid az író, nincs mitől félnetek, kézben tartja ő a dolgokat.

Ms. Marvel (ki más?) vezetése alatt a Bajnokok az összeállás után most kicsit megpihennek, hogy jobban megismerjék egymást és képességeiket, ami, ismerjük el, végső soron teljesen logikus következő lépés a megalakulást követően. A végeredmény jóval szórakoztatóbb lett, mint amit ebből a rövid összefoglalóból sejthettek, komolyan, higgyétek el – legalábbis az új olvasóknak egészen biztosan. Waid hihetetlen ráérzéssel kezeli a kölyköket, és most, hogy több szöveg és szerep jutott nekik, már elmondhatom, hogy Hulkkal és Vivvel sincsenek problémái, sőt még a szám vége felé felbukkanó Küklopsz is kisujjból megy neki. Mindenkire épp annyi idő jut, hogy azok az olvasók is képbe kerüljenek velük kapcsolatban, akik még egyáltalán nem ismerik őket, de közben egyikük sem nyomja el a másikat – ahogy annak egy igazi csapatban lennie is kell. Mégis, ha ki kellene emelnem egyvalakit, úgy érzem, ismét Kamala lenne az, ahogy az előző fejezetben is, hiszen egyértelműen ő irányítja és vezeti az egész tábortüzes bemutatkozósdit, egy pillanatra sem hagyva, hogy leüljön vagy mellékvágányra terelődjön a baráti, mégis komoly jelentőségű csevej. Rendkívül érdekes színfoltnak bizonyult még Viv is, főleg a meglepően alakulgató kapcsolata Novával és Hulkkal (akinél egyébként nem értettem, miért kellett a teljes fejezet alatt Hulk-formában maradnia)…

A rajzokkal kapcsolatban pedig… Nos, talán még emlékeztek, mikor múlt hónapban azt írtam Humberto Ramosról, hogy „egy olyan képregény, amit ő rajzol, nálam sosem lesz max pontos”. A véleményem mit sem változott, ám el kell ismernem, hogy ez a nyugisabb, párbeszédesebb fejezet sokkal jobban passzol Ramos stílusához. Az akciójelenetek kissé kifordult, megnyúlt, aránytalan karakterei elmaradtak, és helyettük kaptunk hússütögetést, egymással viccelődő tiniket, illetve egy tényleg rövid kis összecsapást Küklopsszal. Azt mondom, hogy nekem így még egész elviselhetők voltak az amúgy az ízlésemtől igen távol álló rajzok (bár az utolsó oldal egészen abszurd lett, igaz, inkább maga a kialakult helyzet miatt, arról pedig igazán nem Ramos tehet).

Sajnos komoly negatívumként kell felrónom azt, hogy ez bizony összességében egy rettentő lassú folyású, afféle bemutatkozó fejezet lett főként olyanoknak, akik még csak most ismerkednek ezekkel a karakterekkel. Azon olvasók, akik már jól ismerik a hat főszereplőt, illetve akik pörgős, akciódús izgalmakra vágynak, bizony csalódni fognak. Még a borító is megtévesztő: nincs itt semmiféle ellentét Nova és Küklopsz között, a rövid adok-kapok oka mindössze egy félreértés, amelyet aztán hamar tisztáznak. Ettől függetlenül ez persze nem egy rossz szám, sőt, rendkívül örülök egy ilyen friss, fiatalos és főként sokszínű csapatnak, amelyben van egy Pókember, egy Hulk, egy mesterséges létforma, egy Nemember, egy mutáns és egy kozmikus erő birtokosa, ám három és fél Bajnokok-logónál mégsem tudok többet adni… Essünk túl végre a felvezetéseken, és csapjunk a lovak közé!

champ02rev.png

champions35.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr7511927273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása