Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2017. 28. hét

Az X-Men megpróbáltatásai a Titkos Birodalomban

2017. július 22. - The_Maniac

xblue7banner.jpg

2017 a Marvel NOW! éve! Bizony, a Marvelnél egyre sűrűbben váltanak korszakot, így tavaly még alig szoktuk meg az All-New All-Different Marvel igen hosszúra sikeredett elnevezését, már jött is a váltás a Civil War II eseményeit követően (illetve bizonyos sorozatoknál már azokkal egy időben). Ebben az új ciklusban, ha lehet, még több fiatal hős kerül majd a reflektorfénybe, még multikultibb lesz minden és mindenki, még közelebb kerülnek egymáshoz a képregények és a mozifilmek, illetve még több eseménnyel boldogítanak majd minket, akár egyszerre, egymással párhuzamosan is. Hogy mindez kinek tetszik, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga – én a magam részéről kitartok az Újvilág maradékánál, csakis azokra a címekre koncentrálva, amelyek valamilyen úton-módon kapcsolódnak a megsemmisült, egykori Újvilághoz. Ez annyit tesz, hogy a Spider-Man, az X-Men Blue és a Champions maradnak az állandó kiadványaim, és egyelőre semmi más.

Azért persze a három újvilági karakter, Miles Morales (és családja, barátai), Jimmy Hudson (és a négy másik újvilági mutáns), valamint a gonosz Reed Richards időről időre fel-felbukkannak ezen a három sorozaton kívül máshol is, ám amennyiben nincs igazán számottevő szerepük, nem írok róluk teljes, külön elemzést és értékelőt, mindössze egy egészen rövid bemutatót a heti újdonságok keretei között. Sőt, ami azt illeti, valójában itt is már erősen megszűröm, mi kerül terítékre, és mi nem: ezen okból kifolyólag maradhattak ki például a Secret Empire eddigi számai, hiszen Miles ugyan itt-ott felbukkant bennük, a jelenléte mégis mindig tökéletesen elhanyagolható volt. Ugyanígy nem esett szó a Champions kilencedik fejezetéről sem, mivel Miles abban sem kapott igazán nagy szerepet, ahogy arról már írtam korábban is. Ugorjunk is most inkább Pókemberről az ifjú újvilági mutánsra, Jimmyre, és vele az X-Men Blue múlt heti, hetedik felvonására!

marvelnow_1.jpg

X-MEN BLUE #7

Megint a szokásos nóta, újra és újra… Adva van egy színvonalas, új sorozat, amely többnyire pozitív reakciókat és kritikákat kap mindenfelől, sőt még az eladási adatai is figyelemre méltóak, erre mit tesz a Marvel? Belenyomja az éppen aktuális gigaeseményébe mellékszálként, ráerőltetve annak a kerettörténetét, esélyt sem hagyva a címnek, hogy rendesen kibontakozzon. Az ég szerelmére, az X-Men Blue még alig indult el, épp csak elérte a 7. számot! Nem lehetne egy kicsit békén hagyni, engedve neki, hogy a cselekménye a saját kis medrében csordogáljon? Nos, a jelek szerint nem. A Secret Empire itt van, és marad is egy ideig, ami persze nem feltétlenül jelenti a sztori minőségének visszaesését, ám egy mellékszállá alacsonyodott képregénynél mindig fennáll a rajongói érdeklődés megcsappanásának veszélye.

De hát ez van – a Marvel eseményközpontú stratégiát követ, ezt el kell fogadni. Ennek következtében sajnos a Titkos Birodalom és a fiatalok új ellenségei túl sok időt vettek el a fejezetből, így Jimmynek nem is maradt több hely pár oldalnál. Ezért sem készítettem külön, teljes bejegyzést erről a számról, hiszen a „szőke Rozsomák” most tényleg nem volt jelentősebb egyszerű statisztánál. Legalább a rajzok szépek, az akció pedig pörgős és látványos, és igazából a cselekményre sem lehet nagyon panasz… Végső soron azt kell mondjam, ha marad ez az izgalom és tempó, valamint Jimmy ennél értékelhetőbb szerepet kap, akkor még azt is hajlandó leszek elnézni, hogy az egész a Secret Empire részeként zajlik.

Egyelőre ennyi, de jövő héten már érkezik is a folytatás (remélem, addigra behozom minden lemaradásomat)!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr5712680173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása