Újvilági lapszemle – 2018. 4. hét

Végállomás, köszönjük, hogy velünk időutaztak!

2018. január 25. - The_Maniac

xmenblue20banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten az X-Men Blue oldalain láthatjuk újfent Jimmyt, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 4. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

X-MEN BLUE #20

Tartalom: Részemről nem is örülhetnék jobban, hogy végre vége ennek az időutazós katyvasznak, amelyben tucatnyi vendégszereplő jelenléte tette még nehezebbé a cselekmény értelmezését… Ahogy az sejthető volt, hőseink végül visszakeverednek a jelenbe, és az időfolyam is többé-kevésbé helyreáll, úgyhogy igen, az eredeti ötös tagjai a jelek szerint továbbra is velünk lesznek. Hogy ennek örüljünk-e vagy sem, arról hosszan lehetne vitázni, szóval ebbe most ne menjünk bele… A lényeg, hogy a Cross Time Capers ezzel lezárult, haladhatunk tovább.

Újvilági vonatkozás: Emlékszik még valaki egyáltalán, hogy Jimmy is a csapat tagja? A Marvel Legacy kezdete óta az ifjabb Rozsomák alig-alig kapott pár jelenetet és mondatot – például ezúttal is összesen talán kétszer szólalt meg a teljes fejezet alatt. Mintha már a társai sem foglalkoznának vele igazán. Oké, ott van ő is mindig a többiekkel, néha kaszabolgat egy kicsit, de ennél többet ne várjunk tőle… Szánalmas, ahogy az is, hogy az X-Men Blue következő sztorijából egy az egyben kihagyják őt, így most én is búcsút intek a sorozatnak egy időre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr513601121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása