Újvilági lapszemle – 2021. 45. hét

Starling nyomában

2021. november 11. - The_Maniac

rounded_corners_21.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #32

Tartalom: Valószínűleg senkit sem fog meglepni, hogy Pókember végül sikerrel jár, és kiszabadítja újdonsült barátnőjét, Starlinget. Ehhez szüksége van egy kis segítségre Vasszívtől, azaz Riri Williamstől, de ez a minimum, ha már annyi ideig tolták egy csapatban, a Bajnokok között, nemde? Így Riri legalább kapott egy aprócska mellékszerepet. A Kiképzőt persze nem sikerül elverni, viszont épp elég ideig tartja őt fel hősünk ahhoz, hogy bukja a Tianára kiadott fejpénzt, szóval… minden jó, ha jó a vége, gondolom.

Újvilági vonatkozás: Sajnos ez alkalommal sem találkozhatunk más újvilági karakterrel Mileson kívül, úgyhogy ilyen szempontból újfent csalódás ez a fejezet is. Úgy tűnik, az ifjú falmászót ismét belerángatják valami eseménybe, amely a The Amazing Spider-Man számaival összekapcsolva fut majd, legalábbis erre utalnak az utolsó oldalak történései, és, hát… én személy szerint ennek nem igazán örülök. Feltételezem, jövő hónapban kiderül, hová fut ki ez az egész.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr5716752602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása