The Amazing Spider-Man #12

Pókemberek mindenütt!

2015. január 09. - The_Maniac

Új megjelenés! Azt hiszem, elértünk ahhoz a ponthoz, hogy senkinek sem kell bemutatnom a Spider-Verse elnevezésű megaeseményt, amely keresztül-kasul zajlik a Marvel-multiverzum minden szegletében. Akit csak egy kicsit is érdekel bármely univerzum Pókembere vagy Póknője, az már legalább hallott róla, akit pedig nem, azt nagy valószínűséggel több tucat alternatív pókkarakter sem fog meggyőzni. A héten immár a 4. fejezetéhez érkezett a The Amazing Spider-Man számaiban futó fővonal, és mivel Miles Morales ismét szerepet kapott benne (ha nem is túl nagyot), így természetesen én sem hagyhatom ki.

Azt már most szögezzük le, hogy aki eddig nem olvasta ezt az eseményt, az semmiképp se itt kezdje el, mert semmit nem fog érteni a sztoriból. De komolyan, semmit. Ha viszont már az elejétől követtétek a cselekményt, akkor hajrá, olvasásra fel, ezt a fejezetet sem hagyhatjátok ki! Talán még emlékeztek, hogy a legutóbbi számmal maradéktalanul elégedett voltam, így érthetően magas elvárásokkal kezdtem neki a legújabb résznek is – lássuk, sikerült-e megugrania a lécet!

THE AMAZING SPIDER-MAN #12


Univerzum: Marvel-multiverzum
Fejezetcím: Spider-Verse 4 – Anywhere But Here
Írta: Dan Slott
Ceruzarajz: Giuseppe Camuncoli
Borítórajz: Olivier Coipel
Alternatív borítórajzok: Gabriele Dell'Otto és Mike Del Mundo

• AZ ELSŐ KOMOLY ÖSSZECSAPÁS! De várjunk, ha az eddigiek nem is voltak komolyak, akkor ez nagyon nem jó hír Pókjainknak.
• Miles Morales beveti magát! Selyem valami rendkívül értékesre lel!
• Színre lép az eddigi legmeglepőbb pókkarakter!

Javában zajlik a Spider-Verse eddigi legnagyobb csatája, és, ahogy a bevezetőben említettem, újoncoknak semmiképp sem ajánlott, hogy itt kapcsolódjanak be, mert alig kapunk valami háttérinfót, máris belecsapunk a lecsóba. Persze ez nem meglepő így a sztori közepén, de azért nem árt ezt is megjegyezni. Tisztában kell lenni vele, kik azok az Örökösök, és mit akarnak, mielőtt nekikezdünk a 12. számnak, nincs mese. A borító se tévesszen meg senkit: nem tudunk meg sok újat a Pókok életét megkeserítő családról, csak az eddigi tudásunkból gazdálkodhatunk.

Ami pedig hőseinket és a cselekményt illeti, nos, eddig Dan Slott mindig sikeresen csempészte bele a mellékszálak történéseit a sorozatba, ám ezúttal ezen a téren sajnos kudarcot vallott, és ez elég komolyan hátráltatja a sztorit. Valahogy minden olyan elkapkodott, zavaros és kaotikus, és nemcsak a rajzolóváltás miatt (erre még lentebb kitérek). Egyszer hívják Petert, de várni kell rá, hogy meg is érkezzen, aztán megnézzük, mit csinál épp a Póknő, majd vissza a többiekhez… És ez így megy végig, ide-oda, teljesen aláásva a cselekmény eddig megszokott tempóját. Gyorsan végigszaladunk mindenkin, hogy lássuk, melyik Pók éppen hol van és mivel foglalatoskodik, de közben alig-alig koncentrálnak a karakterekre, arra, hogy mi játszódik le bennük, miközben körülöttük folyamatosan mészárolják a társaikat, sőt, a csecsemő Benjyt még el is rabolják. Így az utolsó oldal meglepetése sem üt akkorát, mint kellene, ezzel pedig óriási ziccert hagyott ki Slott.

Azt kell mondjam, jelenleg a legérdekesebb történések mind a mellékszálakon zajlanak, de azért akad itt is pár említésre méltó fejlemény. Jópofa például a manga-Pókember felbukkanása, vagy az óriásrobotban harcoló japán Pókember, de ezzel kábé ki is merül az értékelhető csatajelenetek sora.

Mint említettem, történt egy rajzolóváltás is, bár nagyon remélem, hogy csak ideiglenesen, erre a számra. Giuseppe Camuncoli stílusa persze egyáltalán nem rossz, sőt, csak hát Coipelhez hasonlítva azért mégis csak elbukik szegény. Camuncoli főleg a tömegjeleneteknél vérzik el, de azt meg kell hagyni, hogy Miles Morales rövidke, de mulatságos akcióját nagyon eltalálta, ahogy a Póknő lassabb, de rejtélyesebb jelenetére is joggal lehet büszke. Úgy érzem, megtett minden tőle telhetőt, de akkor is furcsa ez a csere, főleg az esemény kellős közepén

Összességében tehát egy kissé összecsapott, de azért még így is szórakoztató fejezetet kaptunk, amiben Milesnak sok szerep ezúttal sem jutott, csupán egy komikus mellékszál, de a többi Pók is elveszett ebben a kaotikus, világok közötti kavalkádban. Erre most csak három és fél Pókfejet tudok adni az ötből.

spider.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr917056197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása