All-New All-Different Avengers #2

Az első csata – és az első vereség

2015. december 04. - The_Maniac

Új megjelenés! A vadonatúj és merőben más Bosszú Angyalai mostanra mind elfoglalták a helyüket az új Marvel-univerzumban: Pókemberen kívül mindegyiküknek elindult a saját, önálló sorozata (sőt, Vasembernek a hírek szerint lesz még egy), és végre az is biztossá vált, hogy Miles ugyancsak megkapja majd a maga kis címét februárban. Hőseink tehát külön-külön, köszönik szépen, jól megvannak – itt az ideje hát, hogy végre együtt, egy csapatként is megmutassák, mit tudnak. Míg legutóbb csupán egy afféle felvezetést kaptunk, és még nem is szerepelt mind a hét hős, addig ezúttal végre mindenki tiszteletét teszi, és mindnyájan együtt, egy oldalon harcolnak a közös ellenséggel.

Ha még emlékeztek, a nyitánynál leginkább a komolyabb, mélyebb mondanivaló lehetőségét dicsértem, amelyet, reméltem, jobban kifejtenek majd a folytatásban. Nos, ha így is lesz, a frissen megjelent 2. szám még egyáltalán nem foglalkozik semmi ilyesmivel, csakis az akcióra és a jövőbeni csapattagok összehozására koncentrál – ezt a célkitűzését pedig, tény és való, maradéktalanul teljesíti is. Hogy mi módon, azt a kattintás utáni rövidke bemutatómban ecsetelem, és persze mint mindig, most is szívesen várok mindenféle hozzászólást, véleményt és miegymást!

banner01.jpg

ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS #2


Univerzum: Új Marvel-univerzum
Írta: Mark Waid
Ceruzarajz: Adam Kubert
Borító: Alex Ross
Alternatív borító: Oscar Jiménez


A Bosszú Angyalai halottak – éljenek a Bosszú Angyalai! A Föld legnagyobb hősei – Amerika Kapitány, Thor, Vízió és Vasember – mind független életet élnek, és nem kötődnek egyetlen csapathoz sem, ám amikor egy csillagokon túli fenyegetés veszi célba a világunkat, a sors ismét összehozza őket, sőt melléjük csapódik még Nova, Ms. Marvel és Miles Morales, azaz Pókember is!

Együtt a banda – bár még mindig nem nevezik magukat Bosszú Angyalainak, de nyilván már az sem várat sokat magára. Ezúttal Vasember, Amerika Kapitány és Pókember mellé becsatlakozik Vízió, Ms. Marvel, Nova és Thor is (bár tegyük hozzá, egy-két hős felbukkanása meglehetősen véletlenszerűnek tűnik, mintha csak épp jókor lettek volna jó helyen, vagy rosszkor rossz helyen, attól függ, honnan nézzük…), hogy együtt vegyék üldözőbe a világűrből érkezett ellenséget. A teljes fejezet tehát egy hosszú üldözés és összecsapás – sok akció, kevés tartalom. Nem mondanám, hogy ez totálisan rossz, ám nekem a nyitányhoz képest sajnos visszaesés.

Azt, hogy a legtöbb esetben tényleg csupán véletlen egybeesés, hogy egy-egy karakter ott van, ahol, és így csatlakozik a többiekhez, nem is firtatom tovább, mert tény, hogy nem egy szuperhős-csapat állt már így össze a Marvel története során (és fog is még valószínűleg), szóval lehet, hogy ez csak nálam csapja ki a biztosítékot kicsit. Az mindenképp tetszik, hogy Waid ügyesen írja mindegyik szereplőt: legutóbb már bizonyította, hogy a Kapitány, Tony, Miles, Ms. Marvel és Nova is mennek neki, most pedig Vízióval és Thorral sem okoz csalódást (igaz, túl sok szövege egyiküknek sincs). A lehető legkülönfélébb hősöket pakolta egybe a lehető legkülönfélébb hátterekkel és személyiségekkel, szóval már az önmagában szép teljesítmény, hogy egy csapatba tudja terelni őket úgy, hogy közben hű marad a karakterekhez. Ezúttal talán a leginkább Kamala és Sam (mármint Nova – de jó, hogy két Sam is van köztük!) már az előző számban elkezdett civódása tetszett: mindkettejük álláspontja érthető, de fiatalok és tapasztalatlanok, ezért képtelenek érett módon hozzáállni a nézeteltéréseikhez. Ha tippelnem kéne, szerintem ez egy „először gyűlöllek, aztán szeretlek”-féle kapcsolat kezdete közöttük.

Ami a rajzokat illeti, Kubert most nekem egy picit mintha félvállról vette volna a munkáját. Sok képkocka vázlatos, elnagyolt, főleg egyes szereplők arckifejezése és testfelépítése. Ha nem tudnám, hogy Pókember, Ms. Marvel és Nova még tinédzserek, simán felnőttnek néztem volna őket itt-ott, egyszerűen nem jön át a rajzokon, hogy ők tulajdonképpen gyerekek. Azért tragédiáról még ezzel együtt sem beszélhetünk, Kubert rajongóinak ez a fejezet is kötelező darab, csak épp számomra a nyitányban jobban teljesített. Mahmud Asrar viszont most kimaradt a buliból, talán legközelebb újra csatlakozik.

Akció tehát van dögivel, a karakterek rendben vannak, a főgonosz alakulgat, de már nagyon jó lenne, ha végre ténylegesen összeállna ez az új Bosszú Angyalai, és túllépnénk a felvezetésen. Meg persze azt se bánnám, ha valamiféle mélyebb tartalma is lenne ennek az egésznek, és nemcsak csihipuhi az aktuális rosszfiú ellen minden számban. Ha másért nem, Miles miatt biztosan maradok a sorozatnál, de ez így, ebben a formában nálam most mindössze három Bosszúangyal-jel az ötből.

avengers_3.jpg

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr448136856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása