Nova #3

Sam, Miles és Kamala akcióban!

2016. január 02. - The_Maniac

Új megjelenés! Hogyan is indíthatnánk stílusosabban az új esztendőt, mint a Nova legfrissebb számával (mert a 'nova' szó jelentése latinul bizonyos összetételekben, ha nem tévedek, 'új', illetve 'újító', de ha most oltári baromságot írtam, akkor a latinul tudók, kérem, javítsanak ki)! Természetesen a legifjabb Nova, Sam Alexander sem kerülhette el, hogy saját sorozata újrainduljon a (még mindig be nem fejeződött) Secret Wars eseményei után, így már tavaly is jelentkezett két számmal, a héten pedig megjött a harmadik. Igaz, ennek csak jövő héten kellett volna érkeznie, de valamiféle zavaros nyomdai-kiszállítói gikszer folytán már most megkaptuk – mindegy is, örüljünk neki, hiszen vendégszerepel benne Miles Morales, méghozzá nem is keveset, úgyhogy még egy önálló blogbejegyzést is megérdemel ez a kiadvány.

Az ugye várható volt, hogy a Bosszú Angyalai időről időre fel fognak bukkanni egymás sorozataiban is, ezért is bír komoly jelentőséggel, hogy Miles is ott van a csapatban, és épp ezért érdemes az újvilági karakterek rajongóinak nyomon követnie Pókember csapattársainak képregényeit is. Láthattuk már Milest novemberben a szintén újraindult Ms. Marvel nyitányában, bár ott csak egy nyúlfarknyi felbukkanás erejéig, most pedig végre komolyabb szerepet is kapott Kamala Khannal együtt Nova oldalán. Ráadásul hármójuk sztorija a jelek szerint folytatódik majd a következő fejezetben is, úgyhogy ne is húzzuk tovább az időt: katt tovább Sam, Miles és Kamala közös kalandjáért!

novabanner.jpg

NOVA #3


Univerzum: Új Marvel-univerzum
Írta: Sean Ryan
Ceruzarajz: Cory Smith
Borító: Humberto Ramos
Alternatív borítók: John Tyler Christopher és Mike Allred


• NOVA NEW YORKBAN!
• Sam Alexander és a BOSSZÚ ANGYALAI összefognak, és talán szerelem is kerül a levegőbe!
• Vendégszerepben MILES MORALES és KAMALA KHAN!

„Aranyos” – kábé ez volt az első gondolatom a képregény elolvasása után, és ezt a jelzőt most a lehető legpozitívabban értem. Lehet, hogy még a szilveszteri pezsgő- és süteménymámor hatása alatt állok, de nekem bejött ez a laza, kicsit komolytalan, mégis totál szórakoztató fejezet. Épp valami ilyesmit vártam tőle, és meg is kaptam.

Ami egyértelműen dicséretet érdemel, az a tény, hogy az új olvasók sem fogják értetlenül vakargatni a fejüket a cselekménnyel kapcsolatban. Az előző két számban a Sam apja körül történtekre most csupán néhány oldal erejéig térünk vissza, aztán máris fejest ugrunk az új sztoriba, amihez teljesen elég csupán minimális alapismeret a karakterekről és a vadonatúj Bosszú Angyalairól – akik egyébként hivatalosan még össze sem álltak egy csapattá saját sorozatukban, az All-New All-Different Avengers lapjain, de oda se neki, láttuk mi már őket együtt, csapatként a Ms. Marvel 1. számában is. A felnőttek meg amúgy sem szerepelnek túl sokat, mindössze Vasember és Vízió láthatók pár képkocka erejéig, majd a történet a három fiatalra terelődik.

Ez a három fiatal pedig nekem csodásan elvitték a hátukon a képregényt. Nova, Pókember és Ms. Marvel remek kis triót alkotnak, ahogy az már sejthető is volt, és ezúttal szerencsére a számomra már kissé idegesítő Kamala–Sam ellentét (talán bimbózó vonzalom…?) sem kapott olyan nagy hangsúlyt. Igen, a sztori rendkívül kiszámítható (természetesen bajba kerülnek, és természetesen a legizgalmasabb résznél ér véget a szám), de az író, Sean Ryan tökéletes magabiztossággal kezelte nemcsak sorozata saját „gyermekét”, de Milest és Kamalát is. Három kezdő szuperhőstanonc, akik megpróbálkoznak magukban megoldani egy ügyet – egyelőre nem sok sikerrel. Van itt akció, rejtély, humor, és mindenből épp annyi, hogy valamelyest ellensúlyozzák, de mégse feledtessék el teljesen Nova letörtségét édesapja miatt. Részemről az egyetlen komolyabb kérdőjel Miles viselkedése volt, tudniillik meglepő otthonossággal beszél erről az elvileg számára új univerzumról, és úgy is mozog benne, mint aki nem nyolc hónapja, hanem egész életében itt élt. Talán a Secret Wars után a karakterek emlékei is megváltoztak…?

A rajzokról sem tudnék (és nem is akarok) sok rosszat írni, Cory Smith korrekt munkát végzett. Mindhárom fiatal tényleg tininek néz ki (ami azért nem mindig jön össze mindenkinek), a helyszínek rendben vannak, az akció dinamikus és látványos, a karakterek mimikája és gesztusai kifejezőek… Minderre pedig rátesz egy lapáttal az élénk színezés, ami pont illik ehhez a fiatalos, pörgős, minden korosztálynak bátran ajánlható sztorihoz. Bevallom, Smith munkásságát eddig nemigen ismertem, de ezzel belopta magát a szívembe.

Egy jópofa, önmagában is tökéletesen élvezhető szuperhősös képregény az év első napjaira – ha ilyesmire vágytok, a Nova 3. számát semmiképpen se hagyjátok ki, nem fogtok csalódni! Semmi extra, de az elvárásaimnak maradéktalanul eleget tett, úgyhogy nekem ez megér négy Nova-sisakot az ötből.

ezmeganova.png

nova4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr298225188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása