All-New All-Different Avengers #3

A csapat végre összeáll

2016. január 14. - The_Maniac

avbanner03.jpg

Új megjelenés! Megkésve bár, de törve nem (ennek a számnak eredetileg még decemberben kellett volna megjelennie), itt a vadonatúj és merőben más Bosszú Angyalainak legfrissebb felvonása! Mind a heten együtt vannak, megvan a közös ellenség, a közös cél, így már csak egyetlen lépés, hogy hivatalosan is egy csapatnak nyilvánítsák magukat – ez a lépés pedig most végre megtörténik. Ezzel ők lesznek az új Marvel-univerzumban először azok, akik szimplán és mindenféle egyéb megnevezés nélkül a Bosszú Angyalaivá lépnek elő („Uncanny” és „New” címek alatt futó „testvéreiknek” más neveik is vannak). A négy felnőtt és három tini felállása valóban újszerű, ezt el kell ismerni, és rengeteg érdekes szituációt és kalandot rejt magában, amit csak ügyesen ki kell használni.

Hogy mennyire használja majd jól ezeket a karaktereket az író, Mark Waid, az persze még a jövő zenéje, ám az biztos, hogy az eddigi három számból messzemenő következtetéseket még nem vonhatunk le. Ez idáig gyakorlatilag csupán azt láthattuk, hogyan találkoznak és alakítanak csapatot, és az igazi együttműködés a közös kalandokkal csak most kezdődik igazán. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne mutatnám be és véleményezném önmagában a harmadik fejezetet, a Bosszú Angyalai megalakulásának lezárását, amelyben nyilván ezúttal is komoly szerepet kap személyes kedvencem, Miles Morales, az egykori Újvilág Pókembere. Katt tovább!

ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS #3


Univerzum: Új Marvel-univerzum
Írta: Mark Waid
Ceruzarajz: Adam Kubert
Borító: Alex Ross
Alternatív borítók: Fred Hembeck és Afu Chan


A Bosszú Angyalai a totális vereséggel néznek szembe, hacsak nem sikerül valamilyen módon félretenniük a nézeteltéréseiket – ám erre sajnos igen csekély az esély Ms. Marvel és Nova esetében!

Hogy mire nem jó egy hamburger…! Ha az a romlott burger nincs ott Milesnál a Csatavilágban, és nem adja oda a Molekulaembernek, most talán nem lehetne itt, az új Marvel-univerzumban, és nem használhatta volna a pókgyorsaságát arra, hogy megakadályozzon egy intergalaktikus inváziót. Ezt nevezem pillangóhatásnak!

Vasember, Amerika Kapitány, Thor, Vízió, Pókember, Nova és Ms. Marvel együtt, közös erővel végre legyőzik a világűrből érkezett fenyegetést, bár az igazi veszély, a rejtélyes és ismeretlen erőkkel bíró Gryphon tovább ügyködik a háttérben. De legalább a Chitauri-ostrom (egyelőre) megakadályozva, a Vízió és Nova közötti megállapodás viszont könnyen további problémákat szülhet.

Van itt tehát minden, kérem szépen, zajlik az élet a csapaton belül és kívül egyaránt, ám a legnagyobb lépés mégiscsak az, hogy immár ez a hét hős valóban a Bosszú Angyalainak számítanak. A három fiatal egész biztosan sok konfliktushelyzet előidézői lesznek, különösen az állandóan vitatkozó Kamala és Sam jelentenek komoly rizikót, de hát épp ettől lesz izgalmas a sorozat. A négy felnőttnek rendkívül éretten kell hozzáállnia majd a három tanonchoz, példaképekként és tanárokként is meg kell állniuk a helyüket, miközben nyilván az ő magánéletük sem lesz fenékig tejfel.

Mark Waid, ahogy eddig, most is kiváló munkát végzett a karakterek megírásával és a párbeszédekkel. Bár én eddig nem igazán ismertem például Ms. Marvelt és Novát, ennek a bevezető sztorinak a végére elég tiszta képet kaptam minden szereplőről, így róluk is, szóval új olvasók is bátran elmerülhetnek a történetben. A cselekmény pörög, az akció látványos, valamint néhány nem várt csavarra is marad idő. Ha mindehhez idővel hozzácsapódik egy komolyabb, elgondolkodtatóbb téma is a felszín alatt (mint a nyitányban), akkor igazán nem lehet majd okunk panaszra. Azt azért nem állítom, hogy ez volt életem egyik legjobban megírt képregénye, de komoly hibát sem véltem felfedezni benne, szóval… okés volt, bár semmi extra.

A rajzokról kábé hasonló a véleményem. Minden szép, minden jó, az arcvonások kifejezőek, az akciójelenetek dinamikusak, az ellenség nagy és gonosz… de kövezzetek meg, szerintem Kubert ennél többre is képes. Itt-ott megint azt éreztem, mintha kicsit összecsapott lenne egy-egy képkocka, néha pedig a szereplők végtagjai is furán csavarodnak. Nem tudom, lehet, hogy ez csak szőrszálhasogatás a részemről. Legközelebb elvileg Mahmud Asrar veszi át a stafétát, kíváncsi vagyok, ő hogyan birkózik majd meg a feladattal.

Rendkívüli jelentőséggel bír ez a fejezet, hiszen ez az első sztori befejezése, a csapat megalakulása, és ha korábban nem tették, akkor valószínűleg itt és most döntenek az olvasók arról, folytatják-e a sorozatot. Engem megvettek (még ha ez nem kis mértékben Milesnak is volt köszönhető), és érdeklődve, bár azért nem tűkön ülve várom a továbbiakat – a három Avengers-cím közül viszont nekem magasan ez a legjobb, Miles ide vagy oda. Élvezetes nyitótörténet, korrekt fejezet, nekem kicsit jobb, mint a 2. szám, igaz, nem üt akkorát, mint az 1., úgyhogy legyen három és fél Bosszúangyal-jel az ötből (mivel három és negyedet nem adok).

anadavre.png

anada.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr148270970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása