Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 6. hét

Pókember és Amazon még mindig Új-Zélandon

2016. február 13. - The_Maniac

hulk03banner.jpg

Véget ért a hosszú várakozás: itt a vadonatúj Marvel-univerzum! Időközben végre lezárult a Secret Wars, melynek fináléja bemutatta az új világ (nem Újvilág, sajnos…) megszületését, amely hozott magával egy nagy rakás teljesen új és újrainduló sorozatot – néhánnyal már találkozhattatok egy-egy hosszabb-rövidebb bejegyzésemben is. Hogy pontosan hogyan fest az ezeknek otthont adó új realitás minden részletében, azt még nem tudhatjuk, de ha minden igaz, a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre a Csatavilág pusztulását követően – bár a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében a vadonatúj Marvel-univerzum aktuális hetében újfent visszakanyarodunk a totál király Hulkhoz a The Totally Awesome Hulk legfrissebb fejezetében, hiszen Miles még mindig nála vendégeskedik. Katt tovább!

allnew.jpgTHE TOTALLY AWESOME HULK #3

Beismerem, tévedtem: legutóbb azt hittem, Miles vendégszereplése véget ért ebben a sorozatban, de nem, az ifjú Pókember még mindig itt van, még mindig Új-Zélandon és még mindig Amazonnal. Mi pedig még mindig nem tudjuk, hogyan és miért is került oda, bár szerintem rajtam kívül már mindenki átsiklott ezen a kérdésen. Meg aztán amúgy sincs túl sok szerepe szegény srácnak ahhoz, hogy ezen elmélkedjünk, hiszen ezúttal mindössze egyetlen oldalon láthatjuk a képregény elején, és ennyi. De legalább belefért egy vicces visszautalás az eredeti Planet Hulk cselekményére.

Fogalmam sincs, Miles meddig fog még Amazon oldalán téblábolni a festői Új-Zélandon, mielőtt visszatérne végre New Yorkba, de legyen, legalább van okunk ezt a címet is többé-kevésbé figyelemmel kísérni. Mert megmondom őszintén, én továbbra is a Banner-féle Hulkot várom, nekem ő az igazi, nincs mese, és amíg ez a Cho gyerek helyettesíti őt, addig nálam ez a sorozat sosem lesz a kedvencek között, és Miles nélkül biztos nem követném nyomon a történéseket. Igazságtalan lennék? Lehet, de akkor is ez van, mindenesetre ti azért mindenképp tegyetek egy próbát ezzel a számmal is.

Itt a bejegyzés vége, erre a hétre mindössze ennyi jutott, jövő héten viszont kezdődik a Marvel soron következő eseménye, a Standoff, és ki tudja, talán a sztorinak lesz újvilági vonatkozása is…

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr758386526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása