All-New All-Different Avengers #9

Itt a vadonatúj Darázs!

2016. május 13. - The_Maniac

newwasp.jpg

Új megjelenés! Szegény All-New All-Different Avengers, még ennyi idő után sem sikerült igazán megtalálnia a maga önálló hangját és irányvonalát, és ezen a helyzeten csak rontott az elmúlt két számba beleerőltetett Standoff. Ráadásul nemsokára érkezik egy még nagyobb esemény, a Civil War II, amely nagy valószínűséggel szintén nem fogja elkerülni a Bosszú Angyalait, úgyhogy most, ebben a kis nyugalmi időszakban kellene végre pályára rakni ezt a sorozatot, de úgy istenigazából. Jó lenne arra koncentrálni, ami igazán működik, azaz (legalábbis szerintem) a karakterekre magukra, különösképpen a hősélettel ismerkedő fiatalokra.

Az e héten megjelent friss fejezet szerencsére mintha épp valami ilyesmivel próbálkozna, ugyanis nagy, világrengető csaták helyett kizárólag hőseinkre fókuszál, különösképpen a most színre lépő vadonatúj Darázsra, aki ráadásul ugyancsak az ifjú hőstanoncok táborát erősíti. Ez már mindenképpen pozitív előjel volt nekem, amikor nekikezdtem a képregénynek, de hogy aztán végül mihez kezdtek ezzel az érdekesnek ígérkező szereplővel, nos, az már hagy némi kívánnivalót maga után… No de ne rohanjunk ennyire előre, türelem, minden kiderül idejében, ha kattintotok az erre a hétre jutott új megjelenés rövid bemutatójához.

ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS #9


Univerzum: Új Marvel-univerzum
Írta: Mark Waid
Ceruzarajz: Mahmud Asrar
Borító: Alex Ross
Alternatív borítók: Alex Ross és Khoi Pham


ÚJ SZTORI veszi kezdetét!
• Színre lép a vadonatúj Darázs! De ki ő? Mi ő? És mi a célja a Föld leghatalmasabb hőseivel?

Ne is kerülgessük sokáig a forró kását, nyilván a legtöbben az új Darázsra vagytok kíváncsiak, úgyhogy kezdjük vele: ami engem illet, szerintem jól sikerült a karakter bemutatása. Az ifjú Nadia Pym múltja egészen az „ősidőkbe”, egy olyan személyre vezethető vissza, aki még a ’60-as években bukkant fel és tűnt is el gyorsan, és meglepne, ha bárki közületek tudná, kiről van szó. Nekem is a Wikipediát kellett segítségül hívnom, hogy aztán örömmel tapasztaljam: Nadia édesanyja, Maria Trovaya, azaz Hank Pym első felesége az adatlapja szerint Magyarországon született, így persze maga az új Darázs is részben magyar származású. Ez így már önmagában nagy-nagy bónuszpont volt nekem és megmelengette kicsiny szívemet – remélem, nem csak én leszek így ezzel.

Nadia egyébként ezt leszámítva is kellőképpen érdekesre lett írva, a származásán túl a jelleme és a képességei (még ha azokat másról is koppintotta) szintén elég okot adnak arra, hogy izgatottan várjam a visszatérését. Hogy az mikor lesz, azt sajnos egyelőre nem tudhatjuk, mert a jelek szerint a Bosszú Angyalai legközelebb az űrbe utaznak felkutatni Nova édesapját. Ezzel pedig el is érkeztünk az új fejezet legkomolyabb gyengéjéhez: ahelyett, hogy Waid több időt szentelt volna a Darázsnak, legalább három-négy történetszállal kezdett zsonglőrködni, inkább kevesebb, mintsem több sikerrel. Víziót még mindig Kang ármánykodásai gyötrik (bár ez legalább okot ad arra, hogy lássuk Nadiát akció közben), Jarvis nemigen találja a helyét az új felállásban, az epilógusok pedig nemcsak a kozmikus kalandot, hanem Vízió Kang ellen irányuló bosszúját is előrevetítik. Nem is tudom, valahogy nekem ez így egyszerre túl sűrű volt, olyannyira, hogy sokáig fel se tűnt Amerika Kapitány és Thor hiánya.

Az mindenesetre biztos, hogy a Standoff-mellékszálként végigkínlódott legutóbbi két számnál ez egyértelműen jobban sikerült, és ez a rajzokra is igaz. Semmi kétség, hogy számomra Asrar az erősebb a sorozat eddigi két rajzolója közül, még azzal együtt is, hogy kétségkívül néha ő is hajlamos az elkapkodottnak, vázlatosnak ható karakterekre és hátterekre. A Darázzsal mindenesetre nem vallott szégyent, tetszik a dizájnja, az ábrázolásmódja, a mozgása, szóval minden rendben vele, bár persze azt nem tudom, mennyi az új karakter kinézetéből Asrar, és mennyi Kubert, Waid, esetleg a borítókért felelős Alex Ross ötlete és munkája.

Összességében a negatívumok ellenére is ajánlanám ezt a fejezetet mindenkinek, már csak a vadiúj Darázs miatt is, valamint hogy ízelítőt kapjunk a Bosszú Angyalai előtt álló közelgő fenyegetésekből és kalandokból – már amíg le nem csap rájuk a Civil War II. Én erre adok három és fél Bosszúangyal-jelet az ötből, azzal a reménnyel, hogy most már aztán tényleg magára talál ez a sorozat, és ennél már csak feljebb mászik a színvonal, lejjebb nem.

anad09rev.png

anada.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr898711356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása