Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 23. hét

Mire készülhet az újvilági Reed?

2016. június 10. - The_Maniac

na12banner.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Elkezdődött már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint, még ha nem is olyan nagy mértékben. Egyelőre igen csekély újvilági vonatkozása van a történetnek és/vagy mellékszálainak, és amíg ez a helyzet nem változik, addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal végre ismét a gonosz Reed Richards a The New Avengers 12. számában. Katt tovább!

allnew.jpgTHE NEW AVENGERS #12

Az egykori Újvilágból „átvándorolt” Reed hol felbukkan, hol eltűnik a The New Avengers számaiban, így én is hol foglalkozom ezzel a sorozattal, hol nem. Ennek tudható be, hogy nem vagyok teljesen képben az Új Bosszú Angyalaival, bár ezt nem is bánom, mert az Avengers-csapatok közül engem még mindig ez érdekel a legkevésbé. Ha Reed színre lép, neki drukkolok, ez nem is kérdés, csak éppen látnánk már, így tizenkét fejezet után, hogy tulajdonképpen mire is készül sötét rejtekhelyén. A pontos tervét ugyanis továbbra sem fedi fel, hiába van már saját csapata is, ám annyi már legalább biztos, hogy a Civil War II eseményei alatt fog lecsapni.

A sztori ezen vonatkozása, illetve a képregény elején látott nagy összecsapás a Civil War II nyitányából, már elég is volt ahhoz, hogy az újabb Polgárháború mellékszálává tegyék ezt a címet, amelyet pedig majd sok-sok más is követ. Lehet tippelgetni, hogy melyik mennyire szorosan kapcsolódik majd a fővonal cselekményéhez – szerintem ez nem nagyon, legalábbis remélem, hogy itt inkább Reed tervére fognak koncentrálni. Ja, és amúgy egy pillanatra Miles is felbukkan!

Nos, igazából ennyi. Várom Reed újbóli szereplését, és amint ez megtörténik, ti is tudni fogtok róla, ígérem!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr718798168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása