Marvel NOW!

Mi vár ránk a Civil War II után?

2016. július 03. - The_Maniac

ujak.jpg

A Marvel marketinggépezete egy ideje rejtélyes, két-két karakterre koncentráló kedvcsináló képekkel bombázott minket, ám a héten végre lehullt a lepel arról, mi is állt az egész hátterében: idén ősszel kezdetét veszi a Marvel-univerzum egy újabb korszaka Marvel NOW! címmel. Persze ennyit nagyjából már akkor is tudtunk, amikor kiraktam nektek a Miles Moralest és Thort ábrázoló előzetest, de nyugalom, ennél már több információm is van erről a soron következő nagy dobásról. Ha pedig most többen felhördültetek, hogy minek ennyire előretekinteni, amikor még a Civil War II sem ért véget, akkor titeket, kedves olvasók, üdvözöllek a Marvel–DC eladási háború kőkemény világában. Mivel a DC újfent újraindította univerzumát Rebirth név alatt, és ezzel az érdeklődés középpontjába került, a Marvelnek lépnie kellett. Ez lett a Marvel NOW!

Nem tudom egyébként, milyen sietve kellett összedobniuk az „ellentámadás” tervét, de én azért megpróbáltam volna nem ennyire elkapkodni a dolgot, és egy jobb címmel előhozakodni, tudniillik volt már egy Marvel NOW! nevű totális újraindulás 2012-ben is. A legtöbben még bizonyára élénken emlékeztek rá: akkor is kaptunk egy rakás új sorozatot, újrainduló címeket, felturbózott, izgalmasabb hősöket… majd utána még egyszer az All-New Marvel NOW! keretei között… majd érkezett ugye a jelenlegi All-New All-Different Marvel… és most Marvel NOW! ismét. A kör bezárult, de maradt a régi nóta, miszerint minél több új, 1. számot kellene kipumpálni az alkotókból, hogy aztán azokkal fellendüljenek az eladási statisztikák. Ez ma a képregényes világ rendje, legalábbis a két piacvezető kiadónál, szóval törődjünk bele, és katt után lássuk az ígért újdonságokat!

Amit már most biztosan tudhatunk, azt az alábbi képről szedhetjük össze:

marvelnow_kis.jpg

Katt a képre a nagyobb felbontásért!

Az aktuális szlogen tehát „Divided We Stand”, azaz nyersfordításban „megosztva állunk”. Ebből, illetve a kép elrendezéséből is sejthető, hogy egy újabb szakadás következik majd be a hősök között, a legtöbb elmélet szerint nagy valószínűséggel a Civil War II eseményei miatt. Ez egyébként párhuzamba állítható az eredeti Polgárháború utóhatásaival: ha emlékeztek, az után is sokáig megosztott volt még a szuperhős-társadalom, és a jelek szerint itt sem lesz majd ez másképp.

Azt is láthatjuk, hogy mely karakterekre fókuszál majd elsősorban ez az új korszak (ami persze nem jelenti azt, hogy nem jöhetnek majd még mások is melléjük). A bal oldalon a hősök közé erkölcsileg megkérdőjelezhető figurák is keveredtek, mint például pár korábbi gonosztevő vagy zsoldos. Balról jobbra: Solo, Foolkiller (magyarul talán Tisztogató, ha jól tudom), Jessica Jones, Daisy Johnson, Marvel Kapitány, Elektra, Thor (a férfi), az „American Kaiju” néven futó óriásszörny (vagy talán Fin Fang Foom?), az immár maszk nélküli Fátum Doktor, Slapstick (magyarul Fakard, ha minden igaz), Amerika Kapitány (Steve Rogers), a Fekete Párduc, Gamora és Kábel.

A másik oldal számomra már sokkal érdekesebb, ugyanis itt látható az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales is – neki tehát a jövőben is komolyabb szerepet szánnak, ami igazi örömhír nekem. A többiek, balról jobbra: Gwenpool, Mozaik (egy totál új karakter), Miss Amerika, a Mókuslány, a vadonatúj Darázs, Prowler (vagyis magyarul Kóborló), a Holdlány, Riri Williams az Invincible Iron Man oldalairól, Kate Bishop, Hulk (valószínűleg Amadeus Cho), Ms. Marvel és Doktor Strange. Látható, hogy ez a bagázs többnyire, egy-két kivételt leszámítva újabb és fiatalabb hősökből áll, tehát nevezhetjük ezt az oldalt az új generációnak.

Érdekes lehet még megfigyelni, hogy kik nincsenek a képen (azt észben tartva persze, hogy nyilván mindenki nem lehet rajta). Hiányzik például az eredeti Pókember (Peter Parker), a női Thor (Jane Foster), a másik Amerika Kapitány (Sam Wilson), a Fenegyerek, Deadpool, vagy éppen maga Vasember is – bár neki legalább a sisakját láthatjuk, igaz, elég vészjósló módon Fátum kezében. Ez, illetve a tény, hogy Marvel Kapitány, aki az ellenfele lesz a Civil War II során, jelen van, nem sok jóval kecsegtet Tony Stark jövőjét illetően. Simán lehet, hogy ez az egész csak egy nagy félrevezetés, de mindez összeadva jelen pillanatban Tony bukását vetíti előre.

Ahogy az várható volt, az X-Men tagjai ősztől sem fognak különösebben sok vizet zavarni, hiszen itt is mindössze Kábel az egyetlen X-karakter, az egykori Fantasztikus Négyesből pedig egyenesen senkit sem láthatunk. Ám hogy a Galaxis Őrzőiből miért csak Gamorát rakták a képre, illetve hogy miért nem kaptunk senkit a Nememberek királyi családjából sem, az rejtély, hiszen ők a Marvel-moziverzum részei, így elvileg ezerrel kéne tolni őket, sőt én még a hamarosan saját Netflix-sorozattal jelentkező Luke Cage-et is hiányolom.

Egyelőre tehát ennyi – ti mit gondoltok erről a felállásról? Azt hiszem, én valahol kábé a totál király Hulk és Gwenpool környékén sokalltam be a számtalan vadonatúj / átalakított / újraalkotott karaktertől, és vannak olyanok is, akikkel kapcsolatban képtelen vagyok feldolgozni, mit keresnek a Marvel-hősök élmezőnyében (igen, Mókuslány, rólad beszélek). Márpedig láthatóan a Marvel folytatni fogja ezt a vonalat, bár az is igaz, hogy az eredeti Thor például visszatér majd… Nos, meglátjuk!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr328864154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása