Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 43. hét

Az újvilági Reed végső bukása

2016. október 30. - The_Maniac

na17banner.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Javában zajlik már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint, még ha nem is olyan nagy mértékben. Egyelőre igen csekély újvilági vonatkozása van a történetnek és/vagy mellékszálainak, és amíg ez a helyzet nem változik, addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal a The New Avengers 17. száma, amelyben Reed végképp elbukik a hősök ellen, legnagyobb bánatomra. Katt tovább!

allnew.jpg

THE NEW AVENGERS #17

Nem kapkodták el, de végre-valahára megkaptuk a magyarázatot arra, hogyan és miért is kerülhetett Reed az új Marvel-univerzumba – illetve a multiverzumba, ugyanis, ahogy sejthető volt, valóban több realitásban létezik egyszerre. Ő egyfajta szükséges rossz, míg alteregója, az eredeti Reed Richards a szükséges jó. Nem akármilyen hatalom és erő birtokában van tehát, plusz ott van a hihetetlen intelligenciája is… így még nehezebb elhinnem, hogy végül csak legyűrik őt az Új Bosszú Angyalai. Minden lépését előre kiszámítják, és totális hülyét csinálnak belőle, lépten-nyomon átverve őt egy újabb előre nem látott fordulattal. Ami annak idején alig-alig sikerült a teljes Újvilágnak, azt ez a csapat könnyedén megteszi… Hogyne.

Reed tehát elbukott, fogságba került, de legalább nem halott, úgyhogy a jövőben még visszatérhet. Ha így lesz, könyörgöm, egy másik sorozatba rakják őt, lehetőleg egy másik csapat ellenségeként (például a Bajnokok ellen… lehetne?). Még mindig óriási kihagyott ziccernek érezném, ha sosem találkozna az Újvilág másik túlélőjével, Milesszal, vagy legalább Fátum Doktorral, akivel ezúttal talán szövetségesek is lehetnének, nem ellenségek… Ugye lesz legalább egy író, aki meglép valami hasonlót vele, és nem hagyja Reedet eltűnni a süllyesztőben?

Nincs is más már erre a hétre, innen folytatjuk legközelebb!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr311916319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása