Újvilági lapszemle – 2017. 45. hét

X-Men kontra Mojovilág

2017. november 08. - The_Maniac

xmengold15banner.jpg

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten az X-Men Gold oldalain láthatjuk ismét Jimmyt, ahogy már megszokhattuk, egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön a 45. hét egyetlen bemutatója!

legacy.jpg

X-MEN GOLD #15

Tartalom: A célegyenesbe érkezett a két címen átívelő Mojo Worldwide az utolsó előtti fejezettel, melyben a két X-csapat tagjai végre már magában a Mojovilágban irtják a folyamatosan rájuk támadó ellenségáradatot. Aki eddig nem olvasta a sztorit, az semmiképp se itt kezdjen bele, mert tutira nem fog kiigazodni a tengernyi karakter és akciójelenet közepette – én is csak kapkodtam a fejem, hogy most éppen kivel mi történik, ugyanis nem könnyű követni az eseményeket. Részemről én már igencsak várom a befejezést, mert ez így nekem egy csöppet túl sűrű…

Újvilági vonatkozás: Jimmynek a történet nyitánya óta volt már egy-egy rövidebb jelenete Logannel és Jeannel is, és most ismét „apjával”, az öreg Logannel kapott egy rövid, de annál emlékezetesebb képsort. Kettejük viszonya persze ennél jóval többet érdemelne… Egy fiatal, másik univerzumból érkezett mutáns, aki elvesztette az apját (majd a teljes világát) és egy öreg, ugyancsak egy másik univerzumból érkezett mutáns, aki pedig elvesztette a családját (majd szintén a teljes világát), és akik biológiailag végső soron rokonok, még ha nem is egyazon realitásból származnak – szerintem ebben a kapcsolatban szinte végtelen kiaknázható potenciál lehetne, ha valaki szánna rájuk időt. Talán majd egyszer, mert itt jelen pillanatban Jimmy még ezzel együtt sem több egy jórészt a háttérben ténykedő mellékszereplőnél. Ja igen, újvilági bónuszként egyetlen képkocka erejéig még Miles is feltűnik!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4013205915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2017.11.10. 09:46:48

mit szólsz hozzá, hogy Rozsomák feltámadt?

The_Maniac · http://ultimatemarvel.blog.hu/ 2017.11.11. 09:40:50

@doggfather: Érdekes, bár nem teljesen váratlan fejlemény. Izgulok, hogy mi lesz így Jimmy sorsa, hiszen most már tényleg túl sok Rozsomák rohangál a Marvel-univerzumban.
süti beállítások módosítása