Újvilági lapszemle – 2017. 46. hét

Két világ ütközése és a Mojovilág bukása

2017. november 19. - The_Maniac

champ14xmenblue15banner.jpg

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a Champions és az X-Men Blue oldalain láthatjuk Milest és Jimmyt, egy-egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjenek a 46. hét rövid bemutatói!

legacy.jpg

CHAMPIONS #14

Tartalom: Vivből ember lett! Kétségtelenül ez az aktuális fejezet legmeglepőbb és legsúlyosabb következményekkel járó fordulata, emellett a két bolygó összeütközésének „apró” problémája szinte semmiség. A Bajnokok és a Bosszú Angyalai derekasan küzdenek, pörög az akció, egymást követik az összecsapások, és már a végkifejlet sincs messze – ám engem az egészből mégis csak az érdekel, mi vár a Bajnokokra a továbbiakban, ha Viv már sosem változik vissza eredeti alakjába.

Újvilági vonatkozás: Így, hogy a hangsúly egyértelműen Viv átváltozásán és drámáján van, sajnos Miles sem kaphatott komolyabb szerepet (ahogy eddig egyszer sem a sztori nyitánya óta). Szokás szerint van pár mondata, egy-két kisebb poén, de tényleg ennyi és nem több. Még két fejezet van hátra, ám immár bizonyos, hogy nem ez a történet lesz az egyik legmeghatározóbb az ifjú Pókember életében.

X-MEN BLUE #15

Tartalom: Végéhez ért a Mojo Worldwide, a két X-csapat első közös kalandja a Marvel Legacy korszakában. Mojo újfent elbukott a mutánsok ellen, ahogy azt várhattuk is, szóval túl sok váratlan fordulatot nem kaptunk így a fináléra, és úgy érzem, felesleges volt ezt hat fejezeten át húzni… Volt itt számtalan csata, akciók dögivel, annyi karakter, hogy összeszámolni sem lehetett őket – ám annál kevesebb valódi tartalom és igazán komoly következmény a továbbiakra nézve. Kár érte.

Újvilági vonatkozás: Természetes, hogy egy olyan sztoriban, amely ennyi szereplőt vonultat fel, nem juthat túl sok idő egy-egy konkrét karakterre, ezt elfogadom – csakhogy Jimmy még ettől függetlenül is rendkívül kevés szerepet kapott a teljes történet alatt. Most is van egy közös csatajelenete az öreg Logannel maga Mojo ellen, de az egész totál felejthető és súlytalan, akár ki is lehetett volna a hagyni az összkép tekintetében. Talán majd legközelebb lesz valami értelme is a srác jelenlétének…

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr9613306571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása