Újvilági lapszemle – 2018. 2. hét

Megduplázott X-Men

2018. január 10. - The_Maniac

xmenblue19banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten az X-Men Blue oldalain láthatjuk újfent Jimmyt, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 2. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

X-MEN BLUE #19

Tartalom: Oké, ez az időutazós sztori most ért el arra a pontra, ahol már annyira sem vagyok képes komolyan venni, mint eddig. Adva van ugye az X-Men öt eredeti tagja, akik annak idején a múltból utaztak előre a jövőbe, majd most visszamennek a múltba, ahol találkoznak múltbéli önmagukkal, tehát egyszerre két eredeti ötös is jelen van ugyanabban a fejezetben… Persze aztán kiderül, hogy ez a másik ötös nem is az igazi ötös, hanem egy alternatív jövőből érkezett csapat, akik csak eljátsszák őket… Uhh, ez aztán kusza. Mikor lesz már végre vége?

Újvilági vonatkozás: Na, itt aztán már tényleg nagyítóval kellett keresgélnem szerencsétlen Jimmyt, annyira minimális volt a szerepe a srácnak. Szerintem még nálam is kevésbé érti, mi zajlik körülötte, ahogy egyik idősíkból a másikba ugrálnak, ráadásul neki semmi, de semmi kötődése nincs az eredeti ötös múltjához, szóval elvan magában. Mást nem is tud tenni.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr8713564857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.01.12. 14:42:01

most hogy van ismét rendes rozsi kíváncsi vagyok mikor jut jimmy gyerek is daken sorsára...
süti beállítások módosítása