Újvilági lapszemle – 2018. 19. hét

Új Martalócok kontra Magneto!

2018. május 09. - The_Maniac

xmenblue27banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten az X-Men Blue oldalain láthatjuk újfent Jimmyt és az Új Martalócokat, bár mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 19. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

X-MEN BLUE #27

Tartalom: Egyik gigantikus csatából a másikba csöppenünk, és hol épp Magneto, hol pedig az X-Men tagjai küzdenek az életben maradásért, olykor több, máskor kevesebb sikerrel. Ám akárhogy is, egyelőre mégiscsak a lassan már megszámlálhatatlanul sok gonosztevő áll nyerésre, és mivel az eredeti ötös még mindig az űrben kóvályog, valószínűleg csak Magneto közbelépése mentheti meg hőseinket… vagy talán már ő sem. Hamarosan kiderül a közelgő fináléban.

Újvilági vonatkozás: A változatosság kedvéért ezúttal az Új Martalócoknak jutott leheletnyivel több szerep, míg Jimmy megmaradt a szokásos „kaszabolok egy kicsit, majd utána úgyis kiütnek” sémánál. Nomi, Derek és Hiszako megpróbálják a lehetetlent, Magneto megölését, és ami azt illeti, majdnem sikerül is nekik (némi erősítéssel a hátuk mögött, de akkor is). A mágnesesség ura végül kénytelen kereket oldani, és azt hiszem, ettől az ifjú újvilági triótól már az is óriási teljesítmény, hogy meg tudták őt futamítani. Kíváncsi vagyok, milyen sors vár rájuk a sztori befejezésében.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr6213902218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása