Újvilági lapszemle – 2019. 1. hét

Új kezdet a Bajnokok számára

2019. január 03. - The_Maniac

champs1banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Champions!

freshstart.png

CHAMPIONS #1

Tartalom: Még két és fél éve sincs, hogy a Champions 1. számáról írtam, és most tessék, itt egy újabb 1. szám. Persze, isten ments, hogy összezavarják az olvasókat azokkal a csúnya, átláthatatlan, két számjegyből álló számozásokkal, inkább ugorjunk vissza egyetlen számjegyhez, nemde? Arról nem is beszélve, hogy a sorozatok nyitószámait mindig többen veszik, még akkor is, ha amúgy totál felesleges újraindítani valamit – mint például most a Champions esetében. Oké, vannak új tagok a csapatban, meg új rajzolót is kaptunk, de ennyi elég indok lenne a restarthoz? A főbb szereplők továbbra is ugyanazok, és a történetük is ott folytatódik, ahol pár hete abbamaradt, szóval… Nem, én a magam részéről nem látom értelmét az újrakezdésnek. Amúgy a sztori nem rossz, bár még nagyon felvezetés jellegű: megismerjük a jócskán kibővült Bajnokokat, látjuk őket bevetés közben, bepillantást nyerünk a központi karakterek kis magándrámáiba, illetve felbukkan egy új gonosztevő is. Egyelőre ennyi, ebből még bármi lehet.

Újvilági vonatkozás: Senkit ne tévesszen meg a borító, amelyen Miles egészen a középpontban látható – az ifjú Pókember magában a képregényben sajnos továbbra is csupán mellékszereplő. Jelenleg valami sötét titok nyomja a lelkét, ezért most inkább hasonlít egy sértődött, dühös kisfiúra, mint szuperhősre, na de majd ez biztos megváltozik idővel, ha kiderül, mi baja is van tulajdonképpen. Addig is érdeklődve várom, milyen módon kívánja megkeseríteni az életét a fejezet végén felbukkanó főgonosz… Ó, és újvilági szempontból egy igazán örömteli hírrel is szolgálhatok: még egy újvilági karakter, Lana Baumgartner, azaz Bombázó is belépett a csapatba! Egyelőre még annyi szerepe sincs, mint Milesnak, de reménykedhetünk, hogy a továbbiakban talán mindketten egyre inkább előtérbe kerülnek majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr3314531172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása