Újvilági lapszemle – 2019. 15. hét

Bébicsőszök haláli túrája

2019. április 12. - The_Maniac

jim.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a The War of the Realms: Journey Into Mystery!

freshstart.png

THE WAR OF THE REALMS: JOURNEY INTO MYSTERY #1

Tartalom: Jaj, de jó, egy újabb hiper-szuper-giga-megaesemény vette kezdetét, amely tucatnyi sorozaton ível majd át, és hosszú hónapokig nem is fogunk szabadulni tőle! A címe The War of the Realms, és a lehető legrövidebben így tudnám összefoglalni a cselekményét: Marvel-hősök kontra fantasy-szörnyek. Ennél persze azért bonyolultabb a sztori, ám én nem kívánnék mélyebben elmerülni benne, akit érdekel, az úgyis rákeres majd. A lényeg, hogy aktuális kiadványunk főszereplői ennek a káosznak a kellős közepén találják magukat, ráadásul közben egy pöttöm babára, Thor kishúgára is vigyázniuk kell. Őrületes kaland bontakozik ki ezzel keresztül-kasul az Egyesült Államokban, főként humorra építve a történetet, amelyhez sajnos borzalmas rajzok társulnak. Részemről ez így eddig egynek jó, de semmi extra.

Újvilági vonatkozás: Ahogy az a borítón és az előzetes oldalakon is látható, a babaóvó kommandó egyik tagja Miles Morales, aminek azért örülök, mert ha itt szerepet kapott, akkor feltehetőleg a saját, önálló sorozatát teljesen el fogja kerülni az egész esemény, így ott folyhat majd tovább a cselekmény a megszokott medrében. Amúgy nem hiszem, hogy különösebb hatással lesz ez a sztori az ifjú Pókember életére – aranyos, jópofa kis semmiség ez csupán, amelyre a befejezése után pár héttel már alig fogunk emlékezni. Jobb is, mert érthetetlen például, hogy Miles miért árulja el a valódi nevét valakinek, akivel életében először találkozik…

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4014757901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása