Újvilági lapszemle – 2019. 25. hét

Babák, babák mindenütt Miles életében…!

2019. június 21. - The_Maniac

mm07wotbanner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man és a The War of the Realms: Journey Into Mystery!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #7

Tartalom: Egyik szemem sír, a másik nevet… Végre itt egy újabb felvonás Miles saját sorozatából, erre mit kapunk már megint? Egy hasonló közjátékot, mint a 4. számban, egy afféle átkötő fejezetet két nagyobb sztori között. Ha ilyen sebességgel fogunk haladni, és három-négy havonta így megakad a történet folyása, akkor bizony lassabb lesz ez a cselekmény, mint Bendisnél valaha. Ezúttal Ahmed a főhős helyett inkább a mellékszereplőkre fektette a hangsúlyt, így Aaron Davis, Lana Baumgartner, valamint Miles szüleinek szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Illetve az ’események’ kifejezés azért erős túlzás… Aaronnal csak egy rövid párbeszédet kapunk, Lana és Pókember szuperhősködnek egy kicsit, Rio és Jefferson pedig nagy hírt közölnek fiukkal, miszerint hősünknek hamarosan kistestvére születik. Kétségtelenül ez utóbbi az egyetlen említésre méltó fordulat, amely igen komoly változásokat hozhat hálószövőnk életében – talán inkább erre kellett volna fókuszálni, kihagyva Aaron és Lana jóval jelentéktelenebb jeleneteit. Az utolsó oldalakon aztán felpörögnek a dolgok, amikor Milest elrabolja egy ismeretlen valaki (vagy inkább valami), de nekem ez a pár képkockányi izgalom kevés volt ahhoz, hogy egy teljes, önálló kritikát tudjak írni az egészről, szóval ennyi… Amúgy a rajzok sem fogtak meg igazán, bár érdekes ötlet volt, hogy a három szegmenst három különböző rajzolóra bízták, ám Garrón gyönyörű, részletgazdag stílusával szemben egyikük sem rúghatott labdába.

Újvilági vonatkozás: Ha másért nem is, legalább újvilági szempontból pozitív élmény volt a 7. szám, hiszen Miles mellett felvonult szinte a teljes hozzá kapcsolható újvilági mellékszereplői gárda. Rio és Jefferson, Aaron nagybácsi, illetve a mostanában a Bajnokokkal nyomuló Bombázó, Lana. Aaron most épp nem gonosztevősködik, még a Vaspók-szerkóját is eladta, Lana pedig továbbra is ifjú szuperhősként próbálja megállni a helyét, szóval velük kettőjükkel nem sok újdonság történt, Miles szülei meg, ahogy fentebb is írtam már, babát várnak. Vajon milyen lesz Pókember élete, ha hozzáadunk még egy újszülött kistesót is?

THE WAR OF THE REALMS: JOURNEY INTO MYSTERY #5

Tartalom: Végre véget ért a legkülönfélébb hősökből összerakott csapat különös bébihajszája. Miles és társai Árész nyomába erednek, hogy visszaszerezzék Thor kishúgát, és ahogy sejteni lehetett, végül minden jóra fordul, hála Laussa baba nem mindennapi erejének. Akció, kaland, misztikum, látvány, humor – van itt minden, mint a búcsúban, csak győzzétek követni az eseményeket. Összességében aranyos kis sztori volt ez, különösebb következmények nélkül és sajnos rémes rajzokkal, bár legalább maga a főesemény, a The War of the Realms ismerete nem igazán kellett hozzá, önmagában is megállta a helyét. Szódával elment.

Újvilági vonatkozás: Miles ez alkalommal sem tesz túl sokat hozzá a sztorihoz, elugrabugrál a csatajelenetekben, szór néhány poént, aztán szevasz. Erősen kétlem, hogy valaha is kellemes nosztalgiával emlékszik majd vissza erre a kalandjára, sőt én a helyében inkább gyorsan elfelejteném. Ha mindenáron csapatban szeretne dolgozni, inkább menjen vissza a Bajnokokhoz, még velük is jobban járna. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1514902176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása