Újvilági lapszemle – 2019. 35. hét

New York vérbe borul!

2019. augusztus 29. - The_Maniac

ac02.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például az Absolute Carnage!

freshstart.png

ABSOLUTE CARNAGE #2

Tartalom: Ez igen! Így, két fejezet után már egyre inkább úgy érzem, hogy a Secret Wars óta talán ez lesz a szívemhez legközelebb álló esemény, ami nagy szó nálam, hiszen általában nem kedvelem az efféle, több tucatnyi címen átívelő sztorikat. A nyitány után immár újabb karakterek csatlakoznak a New Yorkban tomboló háborúhoz, kik a megállíthatatlannak tűnő szimbiótasereg, kik a hősök oldalán, de összességében sajnos bőven az utóbbiak állnak vesztésre. Venom és Pókember igyekeznek rendezni soraikat, mert úgy tűnik, képtelenek lépést tartani Vérontóval, aki egyre-másra szedi áldozatait – és akarata ellenére sikeresen átállítja maga mellé még az ifjú Miles Moralest is…

Újvilági vonatkozás: Így van… Bár hősiesen küzd, és belead apait-anyait, Miles végül elbukik Vérontó és hordája ellen. Hogy mi lesz a sorsa, és hogy pontosan miként is csap össze a szimbiótákkal, arra a rá fókuszáló minisorozat, az Absolute Carnage: Miles Morales 1. száma ad választ. Hamarosan olvashatjátok is az arról írt kritikámat! Eközben persze az újvilági Reed Richards sem tétlenkedik: talán valami átmeneti elmezavar hatása alatt Venom és Pókember egyedül hagyják vele Dylant, Eddie fiát és a kis Normie Osbornt. Persze ők is Vérontó szektájának célpontjai, így nem meglepő, hogy megtámadják őket… és hogy Reed gonosz zsenije elég lesz-e ellenük, arra a Venom legfrissebb felvonásának oldalain derül fény. Naná, hogy erről is érkezik majd a kritikám, csak türelem, türelem… Addig pedig örüljünk, hogy annyi idő után végre egyazon történet ugyanazon számában láthatjuk Milest és Reedet, még ha nem is együtt. Ki gondolta volna, hogy épp az Absolute Carnage lesz az elmúlt évek egyik „legújvilágibb” eseménye…?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4915028784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása