Újvilági lapszemle – 2019. 36. hét

A Bajnokok bukása, a Jövő Alapítvány felemelkedése

2019. szeptember 05. - The_Maniac

champffbanner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Champions és a Future Foundation!

freshstart.png

CHAMPIONS #9

Tartalom: Bár derekasan harcoltak és mindent beleadtak, a Bajnokok végül elbuktak legádázabb ellenségük, az eladási adatok ellen. A napokban kiderült, hogy a Marvel elkaszálta a sorozatot, így a Champions utoljára jövő hónapban fog megjelenni (egészen addig, amíg újra nem indítják). Hiába kezdtek nemrég vadiúj 1. számmal, hiába tömték tele a sztorit izgalmas, fiatal karakterekkel, valahogy mégsem sikerült elég nagy olvasótábort gyűjteni az ifjú hősök köré. Ez tehát az ő utolsó, közös kalandjuk, melyben a csapat fele gonosz, démoni agymosás áldozatává válik, így a még épelméjű tagokra marad társaik megfékezésének feladata. Gondolom, az író, Jim Zub ennél azért bővebben szerette volna kifejteni a cselekményt, de hát ez van, idő előtt kell valahogy befejeznie a történetét…

Újvilági vonatkozás: Most, hogy a fiatalok közül többen is sötét erők áldozataivá váltak, a korábban kilépett Milesnak is vissza kell térnie, hogy segítsen észhez téríteni barátait. Így alakul ki a végső csata előtti felállás: a régi, eredeti tagok az újak ellen. Egyik oldalon Miles, Kamala, Sam, Viv és Amadeus, a másikon pedig mindenki más, köztük a másik újvilági tag, Lana Baumgartner is. Kemény ütközet lesz, ám nem kétlem, hogy a legvégén minden vissza fog állni a régi kerékvágásba. Kivéve persze, hogy a Bajnokok saját sorozat nélkül maradnak majd.

FUTURE FOUNDATION #2

Tartalom: Míg a Bajnokoktól lassan kénytelenek leszünk búcsút venni, addig egy másik, szintén fiatal hősökből álló csapat, az elsősorban a Fantasztikus Négyeshez köthető Jövő Alapítvány most kezdett csak neki az önálló kalandoknak a Future Foundation oldalain. Meglátjuk, hogy ők többre mennek-e, és elérik-e a kívánt sikert az eladási listákon is. A főszereplők talán kevésbé ismertek, mint a Champions esetében, a sztori viszont eddig rendkívül ambiciózus, úgyhogy arra nem lehet panasz: multiverzum, idegen lények, börtönbolygó, a galaxis legfélelmetesebb bűnözői mind egy helyen… és ez még csupán a 2. szám!

Újvilági vonatkozás: Ha már szóba került a Fantasztikus Négyes, ki is lehetne tökéletesebb a sorozat első gonosztevőjének szerepére, mint az újvilági Reed Richards, nem igaz? Mivel szerte a multiverzumban több testben létezik egyszerre, így az sem lehet akadály, hogy egy másik önmaga épp az Absolute Carnage című eseményben vesz részt. Ez a Reed épp rabként tengeti napjait egy szigorúan őrzött szuperbörtönben, amikor a Jövő Alapítványnak is az ennek a létesítménynek otthont adó bolygón akad dolga. Több se kell az ifjú zseninek, máris összeáll a fejében egy szökési terv… Kíváncsi vagyok, vajon ez ugyanaz a Reed-e, aki anno a The New Avengers 17. számában egy hasonlóan hipermodern cellába került. Akárhogy is, külön kiemelném a fejezet elején helyet kapott visszaemlékezéseket, melyek során feltárul előttünk párhuzamosan a klasszikus és az újvilági Reed eredettörténete. Igazi öröm volt újra látni néhány képkockát az Újvilág múltjából!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr8715040976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása