Újvilági lapszemle – 2019. 46. hét

A Jövő Alapítvány és a megduplázott Reed Richards

2019. november 14. - The_Maniac

ff4banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Future Foundation!

freshstart.png

FUTURE FOUNDATION #4

Tartalom: Elérkeztünk a kérészéletű Future Foundation utolsó előtti felvonásához, melyben a Jövő Alapítvány ifjoncai és Reed Richards végre összecsapnak egy látványos, űrbéli csetepatéban. Mindkét oldal teljes erővel harcol a Molekulaember darabkájáért, hogy aztán azt végül egy nevető harmadik szerezze meg… aki nem más, mint szintén az újvilági Reed Richards! Hát igen, így jár az, aki olyannal kezd, akinek több teste létezik egyszerre szerte a multiverzumban… Persze nem kétlem, hogy a fiatal hősök ebből is kimásznak majd valahogy a soron következő, legutolsó számban.

Újvilági vonatkozás: Az újvilági szereplők száma tehát megduplázódott azzal, hogy még egy Reed tűnt fel a színen – és épp időben, mert úgy tűnik, az előző teste elhalálozott az űr sötét végtelenjében. Vajon hány Reed van még odakint, a különféle univerzumokban? Egyáltalán legyőzhető egy olyan ellenség, akinek ennyi teste van mindenfelé szétszórva? És ami még fontosabb, vajon mindegyik Reed kapcsolatban áll a többivel valamiképpen? Remélem, idővel választ kapunk ezekre a kérdésekre, de addig is legalább biztosak lehetünk benne, hogy ezt az újvilági gonosztevőt egykönnyen nem tehetik el láb alól!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr3615305822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása