Újvilági lapszemle – 2020. 45. hét

A Zöld Manók támadása!

2020. november 05. - The_Maniac

mmsm20.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #20

Tartalom: Ultimátum ördögi terve a végső fázisába lép, így a hősöknek mind össze kell fogniuk, hogy megállítsák őt. A Zöld Manó és az „átmanósodott” emberekből álló serege megszállják a várost, amely valóságos csatatérré változik. Oldalakon keresztül megy a csihi-puhi, úgyhogy akcióból ezúttal nincs hiány, bár ezért cserébe a sztori nemigen halad sokat. Maga a főgonosz Ultimátum is csupán a fejezet legvégén bukkan fel újra, de sebaj, majd a következő felvonásban biztos őt is jól elverik. Úgy kell neki.

Újvilági vonatkozás: Ezúttal Miles mellett újvilági karakterek egész hada kap szerepet, még ha nem is túl sokat. Ott van ugye a gonosztevők oldalán a Zöld Manó, míg a hősök térfelén Aaron bácsi, vagyis a Ragadozó, Lana Baumgartner, azaz Bombázó, a Morales-szülők, Jefferson és Rio, továbbá Ganke és Judge. Már-már olyan, mintha egy újvilági kiadványt olvasnánk… de sajnos mégsem. Az sem derül ki, mi van az átjáróval, amelyet Ultimátum kíván nyitni az Újvilágba, pedig engem igencsak érdekelne. Talán majd legközelebb, és akkor egy hosszabb kritikát is írhatok végre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr716274664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása