All-New, All-Different Marvel Universe

Egy vadonatúj Marvel-univerzum hajnala

2015. június 05. - The_Maniac

Már jó ideje tudjuk, hogy közeleg az új Marvel-univerzum. Először minden elpusztult a Secret Wars 1. számában. Majd jött a Csatavilág, amelyben egyesült a megsemmisült realitások maradéka, és közben mi csak tehetetlenül figyeltük/figyeljük, ahogy sorra szűntek/szűnnek meg kedvenc sorozataink. Persze jöttek helyettük újak a Titkos Háború részeként, de vajon ezekből nő majd ki az új Marvel-univerzum? Vagy a Secret Wars után minden újraindul, és tiszta lappal kezdenek a karakterek?

Az eddigi legbiztosabb pontunk a Marvel-univerzum jövőjét illetően a The All-New, All-Different Avengers megjelenése volt, amelyből egyértelműen kiderült, hogy kik alkotják majd a vadonatúj Bosszú Angyalait. A tagok között lesz Miles Morales is, nagy örömömre, így az legalább már egyértelmű tény, hogy tőle nem kell búcsút vennünk. De mi a helyzet a többiekkel? Lesz még más újvilági karakternek is hely az új univerzumban? A Marvel a minap kiadott egy kis kedvcsináló előzetest, amelyen sajnos még mindig csak Miles látható az Újvilágból… de kik a többiek? Katt tovább, és kiderül!

allnew_small.jpg

Katt a képre, és JÓVAL nagyobb lesz!

A Bosszú Angyalainak jelenléte nem meglepő, őket már láttuk. Név szerint: Vasember, Vízió, Thor, Amerika Kapitány, Ms. Marvel és persze Miles (valamint Nova, aki erről a képről valamiért hiányzik). Ami pedig a többieket illeti, nos, lássuk csak…

Pók-Gwen ugyan nem a klasszikus univerzumból érkezett, de várható volt, hogy őt megtartják, sőt, hogy központibb szerepet kap, hiszen Mileshoz hasonlóan ő is egy csapásra óriási népszerűségre tett szert, amikor színre lépett a Spider-Verse során. Jómagam is kedvelem, örülök, hogy az új univerzum része lesz.

Phil Coulson ügynök szintén nagy kedvenc mostanság, így ő sem maradhatott ki, ahogy a menő új szerkót kapott Póknő sem. Peter Parker, a Fekete Párduc és Steve Rogers gyakorlatilag kötelező karakterek, bár azt furcsállom, hogy Steve-et még az új univerzumban sem fiatalítják majd vissza.

Ugyancsak látható a képen a Hangya, akinek már a küszöbön a saját mozifilmje, szóval logikus, hogy a képregényekben is fontos karakter maradjon. Végül, de nem utolsó sorban, van itt még egy indián, aki teljesen új szereplő, bizonyos Vörös Farkas, és valamikor a közeljövőben láthatjuk majd először.

Érdekes felhozatal, az biztos, nem igaz? Négy Pók, a Bosszú Angyalai, de sehol senki az X-Menből vagy a Fantasztikus Négyesből… bár a hírek szerint Rozsomák például vissza fog térni, csak éppen nem az eddig jól ismert Logan képében. Egy kis szerencsével talán az újvilági Jimmy veszi majd át a helyét, bár az Old Man Logan öreg Loganje is esélyes jelölt.

Érkezik még ezeken kívül egy teljesen új Hulk is, akinek a kiléte a Marvel fejesei szerint egészen biztosan nagy vitákat kavar majd a rajongók körében. Ez esetben kevés esélyt látok rá, hogy az újvilágiról legyen szó… Sebaj, majd meglátjuk.

Amit még tudunk, hogy az új címek nyolc hónappal a Secret Wars befejezése után játszódnak majd, tehát a Titkos Háború lezárásával számíthatunk egy nagyobb ugrásra az időben.

Nos? Vélemények? Amíg elmélkedtek, íme a fenti kép a karakterek neveivel és képességeivel az IGN.com jóvoltából (kattintásra ez is nagyobb lesz!):

names_small.jpg

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr467518482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.05. 10:45:44

a párduc miért is kötelező? a tervezett filmje miatt?

The_Maniac · http://ultimatemarvel.blog.hu/ 2015.06.05. 12:11:46

@doggfather: Igen. :) Meg az elmúlt hónapokban az Avengers/New Avengers képregényekben is komoly szerep jutott neki.

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2015.06.05. 13:04:04

Sikeresen igazították az MCU-hoz az új képregényvilágot. Ahogy Coulson is szerves része lesz.

Vörös Farkas most Sólyomszemet fogja váltani?!

The_Maniac · http://ultimatemarvel.blog.hu/ 2015.06.05. 13:13:36

@Skate: Sajnos nem tudom, az a karakter egyelőre rejtély, de kétlem, hogy Sólyomszemet eltüntetnék.

bubblebaboon 2015.06.06. 00:20:52

@The_Maniac:

Red wolf nem egy új karakter a 70-es évektől van... (első megjelenése Avengers 80. számában van, önálló sorozata is volt)

Nem épp bonyolult dolog ma már ilyenek utána nézni

2015.06.06. 08:28:34

Nem azért hanyagolják az X-ment meg az F4et, mert a filmes jogok nem náluk vannak?

The_Maniac · http://ultimatemarvel.blog.hu/ 2015.06.06. 09:44:09

@Exide: De, majdnem biztosan. Ugyanakkor a második előzetes kép alapján azért teljesen nem fognak háttérbe szorulni: ultimatemarvel.blog.hu/2015/06/05/all-new_all-different_marvel_universe_ii
süti beállítások módosítása