Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük XVII.

Ultron és Maestro bukása

2015. szeptember 05. - The_Maniac

Még mindig ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. A már bemutatott Thors 3. számán kívül ezek közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. Ám ahogy általában, ezúttal is inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

AGE OF APOCALYPSE #3

Nagy kár, hogy már csak két fejezet van hátra ebből a minisorozatból. A nyitány után nekem a 2. szám is bejött, és ezúttal sem csalódtam a legfrissebb felvonásban. Érdekes lenne látni, mit hoznának ki az alkotók egy hosszabb sztoriból, akár egy önálló sorozatból ugyanebben a világban, mert láthatóan szeretik, ismerik és tisztelik Apokalipszis Korát, és még rengeteg lehetőség lakozna akár ennek a sztorinak a kibontásában is. Továbbra is telitalálat, ahogy ezt a realitást és a benne lakó karaktereket kezelik, mintha csak visszautaznánk az időben az eredeti Age of Apocalypse eseményhez. Most talán még csak a nagy finálé előkészületét láthatjuk, de már ez is van annyira izgalmas, hogy semmi kétségünk ne legyen a látványos és emlékezetes lezárást illetően.

Ha minden jól megy, még ebben a hónapban kezünkbe kaparinthatjuk a folytatást, a befejezés pedig októberben érkezik majd.

apocalypse.jpg

AGE OF ULTRON VS. MARVEL ZOMBIES #4

Újabb mellékszál érkezett a végéhez, és nem is kellett túl sokat várnunk rá a 3. számhoz képest. Bevallom, engem meglepett, hogy egy ilyen véres sztori happy enddel zárult, de ettől még nem volt rossz. Áldozatok ugyan vannak, de végül sikerül visszaverni a robotzombikat, és főhősünk, Hank Pym is boldogan élhet, míg meg nem hal. Van itt, kérem, akció, érzelem, még egy kis visszatekintés a múltba, majd a nagy finálé – aztán elég hirtelen vége az egésznek. Lehet, hogy még pár extra oldal belefért volna, hogy rendes lezárást kaphassanak a túlélők.

Sebaj, azért így is elég korrekt lett ez a befejezés, ha nem is annyira emlékezetes. Az eredeti Age of Ultron merőben más volt, mint ez a változat a zombikkal, úgyhogy meg sem próbálom ahhoz hasonlítani, inkább a másik, még jelenleg is futó Marvel Zombies lehetne a párja. Őket összevetve viszont nekem egyértelműen az utóbbi kerül ki győztesen az élőhalottak csatájából. Ennyi, itt a vége, fuss el véle.

shield.jpg

FUTURE IMPERFECT #5

És máris itt egy újabb finálé: Maestro és kis csapata a 4. számban elérkeztek végcéljukhoz, így most már nincs is más hátra, mint bevetni a Pusztítót, és legyőzni Fátumot. Legalábbis elvileg… de a gyakorlatban soha semmi nem ilyen egyszerű. Azt azért sejthettük, hogy nem egy mellékszálban fognak végezni a Csatavilág istenével, így Maestro terve nyilván eleve kudarcra volt ítélve. Az egyetlen kérdés csupán az volt, hogyan bukik majd el Disztópia ura. Aki arra tippelt, hogy egy látványos csatában, nos, annak igaza is volt, meg nem is… Ennél többet most nem árulnék el, legyen elég annyi, hogy Maestro megkapja méltó büntetését.

Szép volt, jó volt, de azért nem fog hiányozni ez a minisorozat. Az új karakterek a végére teljesen elvesztek Maestro mellett, a cselekmény nem mindig haladt a rengeteg, több oldalas összecsapás miatt, és úgy egyáltalán, ez a feldolgozás a klasszikus, eredeti Future Imperfect sztorijának a nyomába sem érhet, ha engem kérdeztek. Reméljük, Maestrót a jövőben ennél maradandóbb képregényekben láthatjuk viszont.

HAIL HYDRA #2

Hűha, elég messzire kell visszatekintenem, ha vissza szeretnék nyúlni az 1. számig, mert az bizony még július közepén jelent meg. Ahhoz képest, hogy az eredeti tervek szerint mostanra már a harmadik fejezeten is túl kéne lennünk, ez elég komoly csúszás, az ilyesmiért meg harapok… Pedig egész élvezetes kis sztori lehetne ez, legalábbis a cselekmény nekem eddig bejön. Szerencsétlen főhősünk reménytelennek tűnő küzdelme folytatódik, miközben próbál felnőni nevelőapja, Amerika Kapitány hírnevéhez. Ez sajnos egyáltalán nem könnyű ebben a brutális, könyörtelen világban, ahová került, és hiába kap maga mellé segítőtársakat, őket is gyorsan elveszíti. Kíméletlenül hullanak a hősök!

Talán már ebben a hónapban megkapjuk a folytatást, de ki tudja… Lehet, hogy még jó sokáig izgulhatunk Ianért, ha ilyen tempóban haladunk.

hydra.jpg

HOUSE OF M #2

Hoppácska, erre nem számítottam. Az 1. számot nemrég eléggé lehúztam a hosszas bevezetés miatt, és, bevallom, nem vártam sokat a héten a folytatástól sem, de egész kellemeset csalódtam. Meglepő fordulatok követik egymást sorra, megteremtve így egy egészen másféle sztorit, mint az eredeti House of M, szóval azok sem fognak unatkozni, akik azt olvasták annak idején. Sólyomszem és az ellenállók egy seregnyi Deathlokkal, Fin Fang Foom színre lépése, Namor és Higanyszál támadása – te jó ég, mi lesz még itt a hátralévő fejezetekben?!

Remélem, az újdonság varázsa és a meglepetés ereje fennmarad majd a továbbiakban is, és akkor nem lesz okunk panaszra. Talán már e hónapban megjelenik a harmadik felvonás is.

magneto.jpg

SPIDER-ISLAND #3

Na igen, ennek a számnak is múlt hónapban kellett volna megjelennie, de hát ki tartja már nyilván ezt a rengeteg csúszást… Nézzük inkább, mi újság a Póksziget Fesztiválon: nos, Venom még mindig király, ahogy legutóbb is, ez egyértelműen az ő sztorija, még így, Pókember visszatérésével is, ez nem is kérdés. A furcsa, rémisztő fordulatokból ezúttal sincs hiány, egyre nő a rémségekké változott hősök serege, szóval ez is oké (már ha ez eddig bejött nektek), de mintha mindent egy kicsit elkapkodnának, mintha nagyon rohannának a finálé felé, pedig addig még két fejezet van. Sajnos a plusz történet sem nyűgözött le Mayday Parkerrel… Van ilyen.

A folytatást még eredetileg erre a hónapra ígérték, de én már nem merek garantálni semmit.

spiderisland.jpg

SQUADRON SINISTER #3

Úgy tűnik, ez a rég nem látott minisorozatok visszatérésének hete: a Squadron Sinister 2. száma még júliusban jelent meg, és íme, egészen mostanáig, szeptember első hetéig kellett várnunk a folytatásra. Azon se csodálkoznék, ha már többen nem is emlékeznétek rá, mi történt eddig – nekem is vissza kellett keresnem a korábbi fejezeteket, hogy képben legyek. Valószínűleg egyben olvasva sokkal emlékezetesebb és izgalmasabb lesz majd ez a sztori, mint így, kéthavi kihagyásokkal. Éjsólyom sötét terve a célegyenesbe ér, és láthatóan antihősünk nem riad vissza semmilyen eszköztől, hogy elérje, amit akar. Izgalmas, fordulatos felvonás ez is, mint az eddigiek, ezt nem tagadom, bár azt nehéz eldöntenem, kinek drukkoljak.

Igazából tehát tényleg minden a helyén van, bár engem zavar ez a hosszú szünet két szám között, nem tehetek róla. A következő felvonás már a finálé lesz, de arra sem számíthatunk októbernél hamarabb…

utopolis_1.jpg

STAR-LORD AND KITTY PRYDE #3

Szerencsére zárásként itt van még nekünk a Star-Lord and Kitty Pryde, hogy mégse olyan komor hangvétellel búcsúzzam tőletek erre a hétre! A nyitány remek volt, a 2. szám szintén, és hála az égnek most a lezárásban sem csalódtam. Rövid, de végig élvezetes, humoros, akciódús kis történet volt ez, épp annyi romantikával meghintve, amennyi kell. Űrlord hozta a szokásos, közkedvelt formáját, és ezt az új Kittyt is hamar megkedveltem, még az eredeti és újvilági hiányát is el tudták velem feledtetni egy időre. Gondolom, azzal nem lövök le nagy poént, hogy a végén minden jóra fordul, hőseink túlélik a kalandot – nyilván érezhető volt a képregény stílusából, hogy a finálé nem fog tragédiába torkollni.

Én a magam részéről maradéktalanul elégedett vagyok ezzel a könnyed szösszenettel, nem kell mindig mindent úgy elhúzni vagy véresen komolyan venni. Feltételezem, Űrlordot még viszontlátjuk majd a Secret Wars fővonalában, és remélem, ezek után végre újra találkozhat majd szíve hölgyével is.

attilan.jpg

Ennyi volt erre a hétre. Nincs is más hátra, mint belepillantani a jövő heti kínálatba: érkezik majd a 1602: Witch Hunter Angela, az A-Force, a Civil War, a Giant-Size Little Marvel: AVX, a Korvac Saga, a Mrs. Deadpool and the Howling Commandos, a Planet Hulk, a Red Skull, a Secret Wars 2099, a Siege, valamint a The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows soron következő fejezete. Melyik lesz a nyerő?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr337758746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása