Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük XXVI.

A Szuperosztag és Thanos végzete

2015. november 13. - The_Maniac

Továbbra is ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. A már bemutatott Thors 4. számán kívül ezek többnyire közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. A fősorozat, a Secret Wars esetében így is fogok tenni, ám ahogy már megszokhattátok, a többi címnél inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

SECRET WARS #7

Mivel a részletes bemutatón már túl vagyunk, most koncentráljunk csak a képregényben szerepet kapott területekre:

19. Doomstadt / 14. Doomgard

Totális káosz tombol Doomstadtban, Fátum kastélya előtt! A seregek felsorakoztak: a Próféta, azaz Maximus összegyűjtött minden lázadót a Csatavilág legkülönfélébb szegleteiből, hogy Fátum ellen vonuljanak, és őket segítik Marvel Kapitány és az áruló Sinister klónjai, valamint a teljes Doomgarddal érkező Thor-osztag tagjai is, míg a Koboldkirálynő, Apokalipszis és feltehetőleg Maestro Fátumhoz hűen próbálják visszaverni őket. Egyelőre a küzdelem meglehetősen kiegyenlítettnek tűnik…

doomstadt.jpg

41. A Pajzs

… ám ez a helyzet gyorsan megváltozhat, ha megérkezik a Fekete Párduc is a Végtelenség Kesztyűjével. Jelenleg még a Pajzsnál gyűjti be az élőhalottakat Namorral, hogy őket is Fátum ellen vezessék, újabb lyukat ütve a déli területeket visszatartó falban. A jelek szerint a zombik még hallgatnak is T'Challára, szóval a doomstadti helyzet hamarosan még brutálisabbra fordulhat!

shield.jpg

SQUADRON SINISTER #4

Csigalassú tempóban, de végül csak megérkezett a Squadron Sinister fináléja. Emlékeztek még a legutóbbi, szeptemberi felvonásra? Haloványan? Sebaj, anélkül is élvezhető a Hüperion és Éjsólyom közötti végső csata, amely engem Frank Miller klasszikusa, a The Dark Knight Returns egyes jeleneteire emlékeztetett (ez talán szándékos is volt az alkotók részéről, hiszen Hüperion és Éjsólyom nem titkoltan Superman és Batman koppintásai). A győztes kilétét most nem lövöm le, legyen elég annyi, hogy végül is minden karakter megkapja méltó büntetését, szóval igazi, teljes diadalt senki nem könyvelhet el magának. Ez persze várható is volt egy olyan sztoriban, amelyben mindenki negatív figura.

Ahogy a legtöbb Secret Wars-mellékszálra, sajnos erre is rányomta a bélyegét a rengeteg megjelenési csúszás, még ha a sztori és a karakterek rendben is voltak. Érdekes volt látni a népszerű hősök kifordított, gonosz változatait, mielőtt visszatérnének majd az új Marvel-univerzumban a jól megszokott Squadron Supreme néven. Összességében jól elvoltam ezzel a minisorozattal, bár az első fele nekem sokkal erősebb volt, mint a második.

newnew.jpg

THE INFINITY GAUNTLET #5

Ismét egy kis utazást kell tennünk a távoli múltba, hiszen ennek az amúgy szerintem kiváló minisorozatnak is már két hónapja jelent meg az előző felvonása. Ezt ráadásul nem is foghatjuk a fővonal csúszásaira, hiszen ahhoz nem sok köze van a sztorinak – ugyanis most már végképp kiderül, hogy az itt szereplő Thanos nem ugyanaz, mint a mentőhajón érkezett, eredeti Thanos. Egyik sem… mert hogy kettő is van belőle ebben a pazar fináléban! Látványos csaták, váratlan fordulatok, majd a végén a gonosz bukása és a hős felemelkedése. Bevallom, nem számítottam happy endre egy ilyen apokaliptikus, sivár világban, de Anwen és családja mégiscsak összehozták. Remélem, találkozunk még velük valahol, valamikor.

Ami a teljes minisorozatot illeti, számomra az első három fejezet volt a csúcspont, míg az utolsó kettő kicsit talán gyengébb azoknál, de még így is jó. Remek történet volt, élveztem minden képkockáját, és külön tetszett, hogy nem volt szinte semmi köze a Secret Wars vagy a klasszikus, eredeti The Infinity Gauntlet cselekményéhez. Így lett ez az egész egy különálló, önmagában is érthető történet, amely részemről bőven helyet kapott a Titkos Háború mellékszálainak legjobbjai között.

xandar.jpg

Elérkeztünk oda, hogy összesen kettő lezáratlan minisorozatunk maradt: a Hail Hydra és az Ultimate End. Hogy ezek pontos megjelenése mikorra várható az állandó tologatások közepette, arról fogalmam sincs, úgyhogy nincs más hátra, mint várni… várni… várni…

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr808074856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása