Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2017. 18. hét

Bízzatok a Titkos Birodalomban!

2017. május 07. - The_Maniac

se01banner.jpg

2017 a Marvel NOW! éve! Bizony, a Marvelnél egyre sűrűbben váltanak korszakot, így tavaly még alig szoktuk meg az All-New All-Different Marvel igen hosszúra sikeredett elnevezését, már jött is a váltás a Civil War II eseményeit követően (illetve bizonyos sorozatoknál már azokkal egy időben). Ebben az új ciklusban, ha lehet, még több fiatal hős kerül majd a reflektorfénybe, még multikultibb lesz minden és mindenki, még közelebb kerülnek egymáshoz a képregények és a mozifilmek, illetve még több eseménnyel boldogítanak majd minket, akár egyszerre, egymással párhuzamosan is. Hogy mindez kinek tetszik, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga – én a magam részéről kitartok az Újvilág maradékánál, csakis azokra a címekre koncentrálva, amelyek valamilyen úton-módon kapcsolódnak a megsemmisült, egykori Újvilághoz. Ez annyit tesz, hogy a Spider-Man és a Champions maradnak az állandó kiadványaim, és egyelőre semmi más.

Azért persze a három újvilági karakter, Miles Morales (és családja, barátai), Jimmy Hudson és a gonosz Reed Richards időről időre fel-felbukkannak ezen a két sorozaton kívül máshol is, ám amennyiben nincs igazán számottevő szerepük, nem írok róluk teljes, külön elemzést és értékelőt, mindössze egy egészen rövid bemutatót a heti újdonságok keretei között. Sőt, ami azt illeti, valójában itt is már erősen megszűröm, mi kerül terítékre, és mi nem: ezen okból kifolyólag maradhatott ki például az Invincible Iron Man 6. és az Infamous Iron Man 7. fejezete, hiszen előbbiben Miles, utóbbiban pedig Reed volt ugyan benne, a jelenlétük mégis tökéletesen elhanyagolható volt. Hasonlóképp nem tértem ki külön a legfrissebb gigaesemény, a Secret Empire 0. számára sem (Miles épp hogy látható volt egy pillanatra, és ennyi), viszont most az „igazi” nyitány, az első felvonás már nem marad szó nélkül, és kap tőlem egy egész rövidke ismertetőt. Katt tovább a folytatásért!

marvelnow_1.jpg

SECRET EMPIRE #1

Most érzem igazán azt, mennyire besokalltam már a Marvel állandóan pörgő, egymás után érkező eseményeitől. Nem tudom, talán végképp kiégett bennem az „eseménybefogadó receptorom”, és már képtelen vagyok izgatottan fogadni az efféle sztorikat. Civil War II, The Clone Conspiracy, Inhumans vs X-Men, Monsters Unleashed!, és most Secret Empire, csak hogy a legismertebbeket említsem az elmúlt évből. Az pedig nálam csak tovább rontott az összképen, hogy ez alkalommal még az átlagosnál is durvább marketingkampány előzte meg az indulást, amelyhez ráadásul társult még tengernyi méltatlankodó internetes hozzászólás, cikk és bejegyzés is a történet témája miatt (és bizony a negatív hírverés ugyanúgy megdobhatja az eladásokat, mint a pozitív, szóval talán a Marvel valahol még örült is ezeknek).

Én most mindettől eltekintek, mert egyszerűen unom ezt a szenzációhajhászást függetlenül attól, melyik félnek van igaza, és inkább csupán arra fókuszálnék, mekkora szerepe van eddig a sztori egyetlen újvilági karakterének, Milesnak. Nos, nem is olyan kicsi: ő az ellenállók apró, de kitartó csoportjának egyik oszlopos tagja, a fiatal hősök sorait erősítve ezzel. Vele van még a Bajnokok közül Hulk és Viv is, továbbá a vadonatúj Darázs, Vasszív és az új Sólyom is. Szép kis csapat, meglátjuk, mit tehetnek majd Steve Rogers és a Hidra ellen… Ugye emlékeztek még a Civil War II cselekményének egyik látomására, melyben Miles a halott Steve-et tartotta a kezei között? Vajon ez valóban be fog következni? Ha igen, akkor az ifjú Pókember hamarosan még ennél is központibb figurává léphet elő!

Egyelőre ennél mélyebben tényleg nem szeretnék elmerülni ebben az eseményben. Figyelemmel fogom követni, ezt megígérem, ám addig maradjunk ennyiben.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr712484627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása