Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük XIV.

Fátum uralma mindenfelé megdőlni látszik

2015. augusztus 15. - The_Maniac

Továbbra is ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. Mint azt már korábban említettem, ezek többnyire közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. A fősorozat, a Secret Wars esetében így is fogok tenni, ám ahogy már megszokhattátok, a többi címnél inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

SECRET WARS #5

Mivel a részletes bemutatón már túl vagyunk, most koncentráljunk csak a képregényben szerepet kapott területekre:

19. Doomstadt

Igazából ezúttal ez az egyetlen királyság, amely komolyabb szerepet kap: itt zajlik Strange gyászszertartása, itt elegyedik hosszas párbeszédbe Fátum a Molekulaemberrel, illetve itt veszi kezdetét Valeria hajszája a mentőhajók túlélői után. Na jó, azért a képregény végén fel-felvillan még néhány terület pár képkocka erejéig, így láthatjuk, hogy Thor Doomgardba került a Thor-osztaghoz (nem meglepő módon), Namor Egyptiába (és talán az ott mellette a Fekete Párduc?), Marvel Kapitány pechjére Bar Sinisterbe, a Fekete Hattyú éppen Doomstadtba, Thanos és ördögi vigyora pedig a Pajzshoz. Ha még hozzájuk vesszük Űrlordot és Miles Moralest is, akkor már egész sok túlélő sorsáról tudunk, de azért néhányan még hiányoznak a listáról.

doomstadt.jpg

A-FORCE #3

Szerencsére ezúttal nem kellett olyan sokat várnunk a 2. szám után az új fejezetre, mint legutóbb, és ez így van rendjén. Ha már ennyire izgalmas és élvezetes egy sztori, akkor ne tessenek minket sokáig várakoztatni! A rejtélyes áruló utáni kutatás újabb szintre emelte a feszültséget, és ha most még sokat nem is halad a cselekmény, a jelenetek ezúttal is gyönyörűek, a karakterek érdekesek, Amazon utazása az Őrök Területére pedig újabb kérdéseket vetett fel, amelyek valamilyen módon bizonyára kapcsolódnak majd az egyelőre többnyire néma leányzóhoz. Azon pedig már meg sem lepődhetünk, hogy a Thor-osztag itt felbukkanó tagjai is mind nők.

Sajnos a 4. szám e hónapról szeptemberre csúszott, de már ehhez is hozzászokhattunk, ami viszont szomorú… Tényleg nem ártana előrelátóbban megtervezniük ezeket a megjelenéseket.

arcadia.jpg

GHOST RACERS #3

A Szellemlovasok lidérces versenye folytatódik! A 2. számban már egyre komorabb irányba mutató történet legfrissebb felvonásában végre nemcsak Robbie kap komolyabb szerepet, hanem versenytársai is (kezeket fel, akinek a gorilla a kedvence!), miközben a teljes sztori még mindig nem kapcsolódik szorosabban a Secret Wars eseményeihez. Persze nem is kell: van egy főhős, akiért izgulhatunk, egy főgonosz, akit már nagyon le kéne zúznia valakinek, érdekes és rémisztő mellékszereplők, dráma, akció, látvány… Felesleges lenne ebbe belekeverni még több elemet a Csatavilágból.

Szeptemberben érkezik a finálé, és ha nem szúrják el nagyon, akkor én a magam részéről elégedett leszek ezzel a rövidke, de annál pörgősebb minisorozattal.

doomstadt.jpg

INHUMANS: ATTILAN RISING #4

Utolsóelőtti fejezetéhez érkezett a Nememberek Csatavilág-sztorija! A 3. számban Medúza úrnő sikeresen foglyul ejtette a lázadók vezérét, Fekete Villámot, és ezzel látszólag el is dőlt az ellenállás sorsa. Nem várt fordulat következik azonban be, amikor Medúza kihallgatja a férfit, és a jelek szerint megérti, mit akar elérni, sőt talán még át is áll mellé… Nem meglepő, hiszen Fekete Villám kérdései őt is ugyanúgy érdeklik. Miért hagyná Fátum, a Csatavilág istene, hogy ennyi háború pusztítson mindenfelé a bolygóján? Mi a célja a Pajzstól délre tomboló rémségeknek? Miféle isten az ilyen? Eközben a többi lázadónak sincs könnyű dolga, amikor épp Disztópiában, Maestro lábai előtt találják magukat…

A befejezésre jövő hónapban számíthatunk, és mivel nekem már megint ez lett a heti kedvencem, tűkön ülve várom az izgalmasnak ígérkező végkifejletet!

attilan.jpg

KORVAC SAGA #3

Egészen őszinte leszek veletek: a 2. szám óta egy fikarcnyit sem nőtt az érdeklődésem a Korvac Saga iránt, sőt inkább csak csökkent. Olyannyira, hogy az e heti fejezetet már csak úgy tessék-lássék módon átlapoztam, de semmi több. Volt benne sok csatajelenet, a már ismerős karakterek, egy tomboló monstrummá változó Mar-Vell (most rajta volt a sor, hogy elkapja a fertőzést), a végén pedig lehullt a lepel az egész mögött álló főgonoszról is. Meh. Ne haragudjatok, én tényleg próbáltam, de a legkevésbé sem fogott meg ez a sztori.

A szeptemberre esedékes következő szám egyben az utolsó is lesz. Szerintem jobb is ez így, ne húzzuk tovább feleslegesen.

city.jpg

MASTER OF KUNG FU #4

Íme hát, itt az első minisorozat, amely a végéhez ért a Secret Wars forgatagában! A 3. számban már érezhető volt, milyen végkifejlet felé halad a történet, de azért még így is meg tudtak lepni párszor. Nyilvánvalóan aki az eddigi fejezeteket olvasta, annak a finálét sem szabad kihagynia, aki pedig nem, az immár egyben letúrhatja az egészet. Érdemes, és egyáltalán semmiféle előismeret nem kell hozzá a Titkos Háborúról – az egész sztori, az elejétől a végéig jól elvan a maga kis területén.

Vajon jut majd komolyabb szerep Shang-Chinak a Secret Wars utáni új Marvel-univerzumban is? Egyelőre nem tudni, mindenesetre a Master of Kung Fu egy izgalmas, szórakoztató és feszes tempójú minisorozat volt, amely azért nem lett a kedvencem, de egyáltalán nem bántam, hogy végigolvastam. A küzdelmeknek vége, hősünk megpihenhet!

kunlun.jpg

MRS. DEADPOOL AND THE HOWLING COMMANDOS #3

Deadpoolné és szörnyserege útjuk újabb állomásához érkeznek, méghozzá a rettegett Furavilágban! A 2. szám már egyértelműen a paródia irányába vitte el a történetet, úgyhogy akik azt olvasták, azok kábé tudhatják, mire számíthatnak. A szellemmé vált Deadpool ezúttal sem marad ki a buliból, röpködnek a poénlabdacsok mindenfelé, miközben azért kalandból, akcióból és pár véresebb jelenetből sincs hiány. Még egyetlen fejezet van hátra a sztoriból, amely az utolsó oldal alapján egy gigászi Shiklah-Drakula összecsapás lesz – és ki tudja, talán valamilyen módon még Deadpool is visszatér majd az életbe (akkor viszont garantált, hogy még több fárasztó humorra számíthatunk)!

Meglátjuk, mi lesz ebből, de én szinte biztosra veszem, hogy a szeptemberi fináléban sem fogunk unatkozni.

weirdworld.jpg

PLANET HULK #4

Meg is érkeztünk az aktuális kedvencetekhez, legalábbis a múlt heti szavazás alapján ezt a kiadványt vártátok most a legtöbben. A 3. számhoz képest jelentősen megnőtt végre a Hulkok száma, még maga a Vörös Király is tiszteletét teszi, de közben azért az Ördögi Dinoszaurusz sem marad ki a küzdelmekből, ne aggódjatok. Egyértelműen érezhető, hogy kicsit felpörgették a cselekményt, ami nem is csoda, hiszen már csak egy felvonás van hátra, aztán vége, ám addig még el kell varrni a szálakat. Vajon mi történt pontosan Buckyval? Hogy mászik ki ebből Steve? És egyáltalán ki ez a rejtélyes Hulk, aki segít neki, és jóval többet tud róla és Buckyról, mint azt eddig sejtettük?

Részemről ez volt talán az eddigi legélvezetesebb szám, és ha csak fele ilyen jól sikerül a szeptemberre ígért finálé, akkor emelem kalapom!

greenland.jpg

SECRET WARS 2099 #4

Úgy tűnik, ez az utolsóelőtti számok hete, hiszen a Secret Wars 2099 történetéből is már csak egyetlen fejezet van hátra. A 3. szám nem nyűgözött le különösebben, de elvoltam vele, és most nagyjából ugyanezt érzem a legfrissebb felvonás elolvasása után. A sztori érdekes, a rajzok tetszenek, az akciójelenetek egész látványosak, de a karakterek nem igazán tudnak megfogni, hiszen annyi minden zajlik egyszerre, és annyi új szereplőt kéne néhány oldal alatt megismerni, hogy egyszerűen nem jut mindenkire elegendő idő. Még azt is nehéz lenne hirtelen eldöntenem, melyikükkel tudok a leginkább szimpatizálni. Egy teljes, önálló sorozatként és részletesebb karakterrajzokkal mindez nagyobbat szólhatott volna.

Azért ezzel együtt sem rossz ez a képregény, és természetesen most már a szeptemberi befejezést sem fogom kihagyni.

2099_1.jpg

SECRET WARS: BATTLEWORLD #4

Nemcsak a Master of Kung Fu ért ám véget ezen a héten, hanem az egyik antológia is, a Secret Wars: Battleworld. Míg legutóbb a 3. számot éreztem az addigi leggyengébbnek, most az utolsó felvonást gondolom a legerősebbnek a teljes minisorozatból. Talán azért, mert ezúttal van egy összekötő elem a két történetben: az Ezüst Utazó, ugyanis az ő két változata a főszereplő a rövid, de annál izgalmasabb sztorikban. Először az egyptiai verzió csap össze egy zombivá lett Galactusszal, majd egy másik Disztópiában méri össze az erejét magával Maestróval.

Ezúttal mindkét történet meglehetősen komoly, sőt komor, nyoma sincs a korábbi számok már-már beteges humorának, és nekem talán épp ez jött be. Ami engem illet, ezzel a számmal legalább emlékezetesen zárult ez a minisorozat, és ha más nem is, az éhező zombi-Galactus képére biztosan sokáig emlékezni fogok. Kíváncsi vagyok, hogy a másik antológia, a Secret Wars Journal tartogat-e még ilyen meglepetéseket a továbbiakban.

STAR-LORD AND KITTY PRYDE #2

Örül a szívem, amikor nem váratnak sokat egy élvezetes sorozat vagy minisorozat soron következő számára – mint most a Star-Lord and Kitty Pryde esetében. Az 1. számért odáig voltam meg vissza, és már itt is a folytatás, amelyben ismét kiválóan adagolták a humort, akciót, romantikát és persze a Disney-stílusú körítést. Űrlord és Kitty, ahogy az várható volt, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, bár azért biztos köztetek is vannak olyanok, akik szívük mélyén azt remélik, Peter újra rátalál majd az igazi, hőn szeretett Kittyjére. Nos, ha így is lesz, először még ezt a kalandot kell megúsznia (és persze azt se felejtsük el, hogy ő is ott van Fátum elsődleges célpontjai között a mentőhajók egyik túlélőjeként)!

 

Állítólag van rá némi remény, hogy még ebben a hónapban megjelenik a harmadik és egyben utolsó felvonás. Remélem, így lesz, és hamar fény derül két főszereplőnk sorsára!

attilan.jpg

YEARS OF FUTURE PAST #4

Ismét az eljövendő múlt éveivel zárjuk az összefoglalót, és ezúttal is igaz, hogy az egyik legjobb maradt a legvégére. A 3. szám drámai fordulatai után most talán valamivel több akciót kapunk, de a karakterekre is marad persze idő, továbbra is erős hangsúllyal a Christina–Cameron testvérpáron. Így négy fejezet után már kijelenthetem, hogy talán ez a Secret Wars legjobban sikerült X-sztorija, bár még a többiből jó pár szám hátra van, ahogy még ebből is a finálé. Jó újra látni az X-Men régi tagjait együtt harcolni, de a nosztalgiát hamar elnyomja Magneto árulása, majd Christina és Cameron ellentéte, amely egy izgalmas, de tragikus végső csatát sejtet kettejük között. Persze azt már az elejétől érezhettük, hogy biztosan nem kapunk majd happy endet ebben a sötét jövőben…

Szomorú lesz a szeptemberi befejezés, már csak azért is, mert valószínűleg utoljára láthatjuk majd ezeket a remekül kidolgozott és mára sokak által megkedvelt karaktereket. Persze a remény hal meg utoljára…

sentinels.jpg

Ha úgy éreztétek, hogy már ezen a héten is hatalmas volt a kínálat, akkor kapaszkodjatok meg, mert jövő héten még durvábban bele fognak húzni: végre kezdetét veszi majd a House of M, valamint érkezik két különszám is, a Howard the Human és a Secret Wars: Secret Love. Ezek mellett továbbá folytatódik az 1872, az Age of Ultron vs. Marvel Zombies, az Armor Wars, a Captain Britain and the Mighty Defenders, a Guardians of Knowhere, az Inferno, a Runaways, a Secret Wars Journal, a Spider-Verse, a The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows, a Weirdworld, valamint az X-Tinction Agenda. Lesz miből válogatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr957704194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása